18 srpnja, 2024 9:26 am

Eutelsat: Debi U-HDTV usluge

eutelsat

Eutelsat: Debi U-HDTV usluge

Satelitski operater Eutelsat, baziran u Parizu, pokrenuo je distribuciju Ultra-HDTV kanala širom Europe. Svjesni da je za publikom pred malim ekranima broj kanala limitiran, Eutelsat ponudu kanala promatra kao prezentaciju proizvođačima kanala i ostalim sudionicima što će omogućiti i javnosti da gleda prijenose kod trgovaca koji su spremni za 4K zaslone.
Eutelsat prijenosi kanal na svom 10A satelitu koristeći ATEME podržanu kompresiju opremljenu MPEG4 na 40 Mbit / s. Eutelsat je naručio ekipe za snimanje 4K video sadržaja na ulicama Pariza. Eutelsat i Ateme šalju signal u ‘progresivnom’ formatu pri 50 sličica u sekundi.

“Ovaj novi korak prema dugogodišnjem 4K razvoju Eutelsata nastavlja predanost prema postizanju najvažnijeg događaja u razvoju televizijskog emitiranja u posljednjih 20 godina koje uključuju digitalnu TV, HDTV i 3D”, rekao je Jean-François Leprince-Ringuet, Eutelsatov komercijalni direktor. “Rana i bliska suradnja između svih igrača u lancu emitiranja ključni je čimbenik uspjeha za ovu novu revoluciju i drago nam je predstaviti prve platforme emisije za Europu.”

Ovo nisu prvi 4K signali koje je poslao Eutelsat jer se već neko vrijeme 4K slika usmjerava u kina diljem Europe.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kraj za 4Music, KISS, Magic TV, The Box, Kerrang na Astra 28,2 E

Na britanskom  tržištu ugašeno je nekoliko muzičkih kanala koji su emitovali slobodno (FTA) na satelitu …