18 srpnja, 2024 9:27 am

Dronovi na Viasat Explore program

droned-100-gallery_7

 Dronovi, odnosno bespilotne letjelice, postali su nešto više od same zabave – pretvorili su se u unosan posao, a tvrtke koje ih razvijaju predvode tehnološku revoluciju. U novoj emisiji „Dronovi“, koja se prikazuje svakim petkom u 21:45 sat na Viasat Explore kanalu, oko kamere prati jednu od najpoznatijih floridskih tvrtki za dronove i lideru u svijetu, „Pigeon Vision“.

Kroz jedanaest epizoda, emisija prikazuje različite projekte kojima se firma bavi kroz cijelu godinu. Ne radi se tu samo o oblijetanju lokacija, već i prilagođavanju dronova kako bi oni pristajali klijentovoj viziji. Neki od poslova svakako su i prisustvovanje na filmskom setu, gdje dronovi uvelike pomažu u snimanju akcijskih scena sa svjetski poznatim parkour atletičarima, pomaganje u snimanju novog sadržaja za društvene mreže medijski poznatih ljudi, ali i ispomoć u stvaranju igara koje su bazirane na VR tehnologiji.

Pratimo Pigeon Vision u radu na raznim zahtjevnim projektima, od razvijanja bespilotne letjelice koja odašilje podatke o zračnim strujama i vremenskim uvjetima kako bi oni koji jedre u regatama postigli što bolje rezultat, sve do izrade vodootporne bespilotne letjelice koja omogućava identifikaciju i praćenje morskih pasa uz pomoć ekskluzivne tehnologije snimanja. Emisija uranja i u rad međunarodne organizacije za utrkivanje dronovima, koja organizira milijun-dolarske utrke u Dubaiu.

 Neki od gostiju i ljubitelja dronova svakako su medijski eksponirani i poznati ljudi poput Indianapolis 500 vozača Juana Pabla Montoye, Formula 1 vozača Lewisa Hamiltona, fenomena društvenih mreža Brocka O’Hurna i drugih. Usprkos ovim osobama, emisija nastoji oboriti stereotip kako su dronovi skupe igračke za bogate – naprotiv, ekipa iz „Pigeon Visiona“ gledateljima će objasniti varijacije u cijenama i performansama modela dronova, poput činjenice kako se dron može nabaviti već za 350 kuna. Emisiju „Dronovi“ možete pratiti svaki petak do 9. prosinca u 21:45 na Viasat Explore kanalu.


Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kraj za 4Music, KISS, Magic TV, The Box, Kerrang na Astra 28,2 E

Na britanskom  tržištu ugašeno je nekoliko muzičkih kanala koji su emitovali slobodno (FTA) na satelitu …