24 srpnja, 2024 2:22 am

Crkva u Kaliforniji tuži Zoom zbog “pornića”

Crkva u Kaliforniji tuži popularnu platformu za video pzive Zoom jer je una čas proučavanja Biblije “uleteo” film za odrasle!
Ovaj nesvakidašnji slučaj dogodio se u luteranskoj crkvi Svetog Pavla u San Franisku.Uglavnom stariji vernici uključili su se putem najpopularnije aplikacije za video sastanke u čas proučavanja Biblije.Ubrzo su im ekrani bili “hakovani”, a umesto Biblijskih citata, sa njih su se čuli uzdasi – hakeri su upali u razgovor i pustili film za odrasle.Crkva je zbog toga presavila tabak i podnela tužbu protiv autora aplikacije, jer je prikazani film sadržao i scene nasilja, kao i maloletna lica.

Zoom je priznao da je reč o napadu od strane hakera koji već “serijski” upada u njihove razgovore, i više puta do sada prijavljivan je nadležnima. “Pošto je kompanija bila svesna ovakvih napada, ali je više gledala na profit umesto zaštite podataka i bezbednosti korisnika, tražimo odštetu zbog zanemarivanja, narušavanja privatnosti i kršenja zakona Kalifornije”, navode u crkvi.Advokat Mark Molamfi, koji zastupa crkvu pred sudom, rekao je da je Zoom jednostavno ignorisao prijavu ovog slučaja, “nadajući se da će crkva odustati”.Zoom to demantuje:”Mi smo odmah reagovali jer nas je ovaj incident duboko uznemirio. Najsnažnije osuđujemo ovakvo ponašanje. Prestupnik je identifikovan, blokiran mu je pristup platformi i prijavljen je nadležnima”, saopštila je ta kompanija.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …