18 srpnja, 2024 9:31 am

Cambridge Audio CXU

Autor: Darko Brlećić

C 1_1

Poželjan raznovrsni Blu ray reproduktor

Krajem svake godine mnoge audio/video kompanije svode račune,analiziraju uspješnost svojih projekata i planiraju novitete. Tako je i s britanskim proizvođačem -Cambridge Audio. U toj tvrtki imaju mnogo razloga za zadovoljstvo. Prije svega tu se misli na veoma dobro koncipirane streamere a kasnije i na univerzalni Blu ray reproduktor. Model univerzalnog Blu ray reproduktora CXU dolazi iz serije CX, smještene između top serije Azur 851 i serije Azur 651 smještene na trećoj poziciji. Dakle pri samom vrhu ponude.

C main-image_0Uređaj je smješten u aluminizirano kućište s nemalim zaslonom na sredini prednjeg panela.Ispod njega se nalazi ladica transportnog mehanizma. Uređaj podržava sve relevantne audio/video formate i kodeke,a posebno treba napomenuti DARBEE Visual Presence tehnologiju. Digitalno sklopovlje je sazdano na bazi 5 separatnih Wolfson WM8740 DAC-ova i ATF sklopa (Adaptive Time Filtering). Za kvalitetnu stereo reprodukciju je zadužen sklop Analog Devices DSP-koji vrši upsampliranje do rezolucije 24bit/192kHz.

Ljubitelji modernih video zapisa će doći na svoje.CXU posjeduje obradu i pretvorbu s 2D na 3D format kao i 4K upsampling, što je bitna stavka ako se posjeduje televizor sa 3D/4K mogućnostima.

C 4_1

Opremljenost i povezivost CXU modela je na visokoj razini. Tako ovaj poželjan uređaj posjeduje 7.1 multikanalni izlaz, RCA stereo izlaz, 2xHDMI ulazna i 2xHDMI izlazna priključka, USB povezivost za komunikaciju s mrežnim NAS napravama. Prve recenzije govore da CXU ima odličan omjer uloženo dobiveno, te da njegove performanse su na razini high-end uređaja višeg cjenovnog ranga.

cambridge_cxu_naked

Info: www.cambridgeaudio.com

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Yamaha Digital Sound Projector: Inovacija u Kućnom Kinu

Kao vrsni poznavatelj audio/video segmenta iz porfelja Japanske Yamahe, mogu slobodno potvrditi da nije bilo …