24 srpnja, 2024 12:52 am

BiH: Hayat TV pokrenuo HbbTV

hayat-tv-

Hayat TV je danas pustila prvu, testnu verziju Hbb (Interaktivnog) portala.
HbbTV je uređaj ili usluga koja koristi dvije mreže: broadcast i broadband, za isporuku podataka ili aplikacija.
Ovo je zapravo potpuno interaktivna usluga putem koje ostvarujete direktan kontakt ili učešće sa sadržajima koji se nude.

To praktično znači da svi vi koji imate SMART TV uređaje ili prijemnike koji podržavaju Hbb a povezani ste i na internet, prilikom prebacivanja kanala, odnosno vašim dolaskom na kanal Hayat TV-a, u donjem desnom uglu pojaviće vam se ikona sa natpisom „PRITISNITE CRVENO DUGME“.
Pritiskom na crveno dugme, na vašem daljinskom upravljaču, otvara vam se INTERAKTIVNI (Hbb) Hayat PORTAL, odnosno pristupni meni, u kojem imate mogućnost izabrati kategorije: VIJESTI, VRIJEME, TV PROGRAM, TWITTER, IGRICE.
Putem prve, testne verzije INTERAKTIVNOG portala, svi korisnici za sada mogu pregledati vijesti koje uređuje hayat.ba, zatim, pogledati vremensku prognozu, pregledati TV program, pogledati sve postove na Twitteru koji su vezani za #HayatTVBiH ali i zabaviti se, igrajući igrice.

U sljedećim verzijama, sama navigacija kroz INTERAKTIVNI portal će se svakako nadograđivati, ali će se korisnicima nuditi i novi sadržaji, poput pregleda propuštenih sadržaja , nagradnih igara i još mnogo toga. Recimo, moći ćete upravljati sadržajem, uživo učestvovati u raznim kvizovima i emisijama, pregledavati propuštene emisije i drugi video sadržaj

Ovim potezom, Hayat je zaokružio i postavio potpuno nove standarde u digitalnom svijetu u cijelom regionu, budući da ni jedna domaća TV stanica ni u BiH, ni u regionu ne podržava Hbb.
Do sada ste Hbb mogli pratiti samo na inostranim kanalima poput SAT1, RTL, PRO7…

Hayat je prepoznao snagu u domaćim ekspertima,
odnosno agenciji NEW MEDIA PEOPLE (NMP) koji su potpomognuti timom iz Slovenije, CASTOOLA a u saradnji sa redakcijom digitalnih medija Hayata, osmislili i razvili aplikacije za novi HbbTV standard.

Uz Hayat aplikaciju za iOS i Android uređaje, te skoro pokrenuti novi web portal www.hayat.ba a sada i HbbTV Hayat je postavio standarde i započeo novu digitalnu eru, među komercijalnim medijima u cijelom regionu.

U videu pogledajte kako HbbTV u praksi izgleda.

https://www.youtube.com/watch?t=1&v=VSaPvyvvObs

Izvor: www.hayat.ba

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TV N1 dobila nacionalnu frekvenciju u BIH

Televizija N1, koja radi u okviru kompanije United Media, dobila je nacionalnu dozvolu za zemaljsko …