23 srpnja, 2024 11:13 pm

Android statistika za svibanj – Marshmallow raste, Lollipop postepeno opada

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

pp3

Polako nam je postala praksa svakog mjeseca navoditi statistiku Android mobilne platforme, odnosno njihovog postojanja iz mjeseca u mjesec. Prošlog mjeseca pisali smo o rastu Androida 6.0/6.0.1 Marshmallow, dok ovog svibnja isti nastavlja dalje izlaznom putanjom. Da budemo precizniji riječ je o 7,5% na globalnoj razini u odnosu na prošlomjesečnih 4,6%. Drugi po redu zastupljenosti je Android Lollipop, on i dalje postepeno opada iako mu je udio još uvijek veliki, dakle 35,6%.

bb

Za njega je zabilježeno smanjivanje zastupljenosti od 0,2%, dok je prošlog mjeseca bio na 35,8%. I kao posljednji odnosno treći vrijedan spomena dolazi KitKat inačica koja je s prošlomjesečnih 33,4% opala na 32,5%. Starije inačice Android mobilnih platformi poput Jelly Bean, Ice Cream Sandwich ili pak Ginger Bread i ovoga mjeseca gube svoj i onako „mršavi udio“ što je svakako očekivano pa slobodni smo reći i poželjno. Nadamo se kako će Android 6.0/6.0.1 Marsmhallow i u narednim (ljetnim) mjesecima zabilježiti svoj rast.


Vezani članci:

Bing za iOS donosi nov način pretrage fotografija

Moovit chatbot povezan s Messengerom!

Nadolazeći Xperia modeli s visokom rezolucijom Sekundarne kamere

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …