23 srpnja, 2024 11:05 pm

Android Pay prestiže Apple Pay

Autor: Nino Krstačić

a2

Korištenje plaćanja na mobilnim uređajima sve je više zastupljenije. Ne samo da pametni telefoni gornjeg cjenovnog razreda dovode Pay usluge već i uređaji niže klase donose Pay usluge. Upravo napisana rečenica sve je više vidljivija ka Android mobilnoj platformi, što je u jednu ruku i očekivano.

Posljednje informacije govore kako Android Pay polako ali sigurni prestiže Apple Pay. Za sada je korištenja Android Pay na 75% dok je Apple Pay na poprilično tankih 20%. Moramo razumjeti kako je Apple Pay dostupan na posljednjoj inačici Apple iPhone te Watch pametnog sata. S druge pak strane Android Pay moguće je koristiti na pametnim telefonima donjeg, srednjeg i gornjeg cijenovnog razreda, na pametnim satovima.

Sigurnost Android Pay usluge pri visokoj je razini, Android Pay koristi pinove, skener otiska prsta, senzor odnosno potvrdu putem skeniranja ljudskog oka. Dok Apple Pay koristi za sada samo unos pin lozinke. Kao treća strana pri Pay servisima pojavljuju se i pojedinačni servisi koji rade samo na pojedinim modelima, poput Samsung Pay.

No ovdje je ograničenje u tome što se pripadajući servis može koristiti sa Samsung pametnim telefonima i phabletima te isto tako samo s posljednjim generacijama (aktualnim modelima). Bez obzira na sve Android Pay ide ka sve većem udjelu te tijeku korištenja kod korisnika.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

TLC počinje emitovanje u Francuskoj

Warner Bros. Discovery (WBD) je najavio pokretanje kanala TLC-a u Francuskoj. Poznata  stanica će početi sa …