18 srpnja, 2024 9:59 am

Advanced Technology Days 13 okupit će 500 IT profesionalaca

Vodeći regionalni IT stručnjaci sudjelovat će na konferenciji koja se ističe drugačijim pristupom i obradom naprednih IT tema, među kojima će ove godine dominirati sigurnost, digitalna transformacija poslovanja, Office 365, Azure, GDPR i web-tehnologije
Zagreb će za manje od tjedan dana u zagrebačkom Plaza Event Centru starta Advanced Technology Days 13, konferencija posvećena prvenstveno Microsoft tehnologijama i novim trendovima iz open source svijeta. 13. izdanje konferencije 5. i 6. prosinca donijet će bogat dvodnevni program koji uključuje rekordnih 70 predavanja podijeljenih po smjerovima (IT Pro, Data, Development, Process and project management). Raspored predavanja dostupan je na web stranici konferencije.
Što sudionike čeka na konferenciji? Naučit će više o Microsoft tehnologijama, cloudu i open source rješenjima, a ove godine moći će poslušati više od 70 predavanja. U goste stižu brojni domaći, ali i strani stručnjaci. Zoltán Lehóczky i Benedek Farkas (Lombiq Technologies) održat će predavanje Turning software into computer chips – Hastlayer. Developeri će na predavanju moći saznati što je Hastlayer, zašto je koristan i kako iz sofvera mogu stvoriti hardver. Ana Roje Ivančić i Ognjen Bajić (ALM MVP) primarno se bave implementacijom razvojnih okruženja za klijente i nositelji su Microsoftove titule MVP za Visual Studio and Development Technologies, što ih čini idealnim za predstavljanje DevOps svjetskih trendova te DevOps transformacije u Microsoftu. Bruno Kovačić osnivač je Axilisa, tvrtke koja uspješno posluje u Hrvatskoj i SAD-u, a razvija web i mobilne aplikacije. Brunin omiljeni „hobi“ u posljednje vrijeme je blockchain pa će na ATD-u objasniti Kako napraviti svoj blockchain na Azureu. Igor Pavleković (Microsoft) predstavit će što sve donosi primjena odredbe GDPR od 25. svibnja 2018. na predavanju Privatnost osobnih podataka na maksimumu – be very afraid, a o jednoj od najaktualnijih IT tema razgovarat će se i tijekom panela. Znatan broj predavanja bit će posvećen i sigurnosti koja je konačno došla u fokus svih tvrtki i organizacija bez obzira na njihovu veličinu. Na konferenciji će o toj temi govoriti renomirani stručnjaci kao što su Alen Delić (Diverto), Saša Kranjac i Gorana Konevska Jankoska.
Online prijave su otvorene do 4. prosinca do 12:00, a cijena kotizacije za oba dana je 850 kn + PDV. Studenti i članovi Microsoft zajednice mogu iskoristiti povoljniju cijenu kotizacije s popustom od 30 posto.

Pripremila: Marina Barić

Komentari

comments

O Peric

Pročitaj i ovo

Očekuje se da će zabrana OpenAI-ja potaknuti razvoj kineskog LLM-a

Razvoj sustava umjetne inteligencije i popratnih alata služi za unaprijeđenje ljudskog društva I njegove funkcionalnosti. …