24 srpnja, 2024 2:26 pm

Samsung Galaxy Note 6 (Edge) dolazi što prije

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

ss3

Moramo priznati kako smo se postepeno i navikli na Edge izvedenice Samsung Galaxy S modela pametnih telefona. Znate i sami kako je sve započelo Galaxy S6 Edge (Recenzija) te Galaxy S6 Edge+ (Recenzija) modela a nastavilo se sada već aktualnim Samsung Galaxy S7 Edge perjanicom.

Na tim krilima prema posljednjim informacijama ostati će i nadolazeći Samsung Galaxy Note 6 koji će prema svemu sudeći trebao imati i svoju Edge inačicu. Ono što je zanimljivo a identično je objema izvedenicama Samsung Galaxy Note 6 modela, jest veličina zaslona. Naime u oba modela ona je identična, odnosno iznosi 5,8“. Što bi značilo kako će se modeli međusobno razlikovati po zakrivljenosti, odnosno Edge dijelu. Kada smo spomenuli veličinu zaslona, dotaknimo se i ostalim značajki ova dva modela, koje su u potpunosti identične. Super AMOLED zaslon rezolucije 1440x2560px, kao i Qulacomm Snapdragon 822 biti će sastavi dijelovi nadolazećeg phableta.

Vezano uz chipset izgleda kako će Samsung na pojedinim tržištima donjeti Galaxy Note 6 modele s svojim chipsetom, odnosno s Exynos 8 modelom, koji bi trebao biti nešto brži te inovativniji u odnosu na aktualnu Galaxy S7 inačicu pametnog telefona. Android N treba bi biti sastavni dio Samsung Galaxy Note 6 i Note 6 Edge modela, pošto bi Google na tržište Android N doveo nekoliko dana prije samog predstavljanja nadolazeće linije Samsung phableta.

Prisjetimo se:

Kamera na Galaxy Note 6 odnosno na obje verzije biti će pri 12MP. Čak se govori kako će ista dolaziti u Dual izvedenici, što valja uzeti s dozom opreznosti. Interna memorija, odnosno sam kapacitet memorije biti će pri 32GB (dok za sada nisu potvrđene inačice s 64GB i 128GB). No bez obzira potvrđen je microSD utor za dodatno postavljanje Eksterne memorije u Samsung Galaxy Note 6 i njegovu Edge inačicu. Radna memorija biti će prvi vrhunskih 6GB, što samo pokazuje snagu te potencijal koji će Galaxy Note 6 modeli sa sobom donijeti, te se sve to želi na neki način zaokružiti i s 4000mAh pripadajuće baterije nadolazećeg phableta.

Kao posljednje „nedoumica“ na koju želimo skrenuti pažnju, navodi se hoće li Samsung Galaxy Note 6 i njegova Edge inačica dolaziti s skener otiska prsta ili pak s skenerom šarenice oka. No nekako mislimo da će ipak prevladati skener šarenice oka, pošto Samsung Galaxy Note 6 donosi revoluciju u svijet phableta, odnosno u način dosadašnjeg poimanja phableta kao „zlatne sredine“ između pametnog telefona i tableta.


Vezani članci:

Huawei Honor 5X uskoro pri Androidu 6.0.1 Marshmallow

Samsung Galaxy C5 pa onda i C7 (SM-C7000)

Skype roboti dostupni za Web te Mac inačicu

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …