24 srpnja, 2024 1:03 am

[Recenzija]: Logitech MX Master

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

mis3

Neko vrijeme druženja proteklo je uz Logitech MX Master bežični miš. Ovaj tip miša nadasve lakog za korištenje te držanje u ruci (naravno ono višesatno), prolazi posve bez ijedna zamjerke. Njegova lakoća daje mu slobodni smo reći posebnu čar.

Premda kada smo ga na prvu vidjeli nekako mislilo kako će višesatno korištenje biti mukotrpno što se tiče korištenja i držanja u ruci, na kraju se ispostavilo kako smo posve bili u krivu. Logitech MX Master pri našem korištenju pokazao se izrazito precizan, možda ta preciznost nije na vrhuncu kada bi govorili o igranju igrala, već o korištenju u svakodnevnom radu (poput kretanja u Microsoft Office alatima) ili pak korištenja Web preglednika, tu se pripadajući miš pokazao više nego dobrim.

Ono što nas je isto tako oduševilo odmah na prvu a kasnije se samo više i potvrdilo jest dostupnost (gumbova) odnosno tipki na MX Master mišu. Radi se o ukupno sedam tipaka, kako onih za korištenje miša, tako i onih za njegovo uključenje odnosno isključenje pri radu.

Što se tiče nekih osnovnih informacija navedimo kako Logitech MX Master teži: 2g odnosno kako su njegove dimenzije: 18.4mm x 14.4mm x 6.6mm. Sama garancija na uređaj daje se u razdoblju od 1 godine, što je sasvim razumljivo.

Isto tako osim samog uređaja (miša), u prodajnom pakiranju dobije se i pripadajući USB kabel koji služi za punjenje miša kao i USB stick, odnosno isti donosi Wireless mogućnost povezivanja. No nemojmo zaboraviti kako Logitech MX Master posjeduje i Bluetooth način povezivanja.

Upravo kada govorimo o povezivanju i radu, Logitech MX Master u stanju je upamtiti do 3 različita uređaja (neovisno dali je riječ o Bluetooth ili Wireless načinu povezivanja, naravno u paketu dolazi i još pripadajući korisnički priručnik.

Uzmimo u obzir i one važne specifikacije odnosno informacije za koje vjerujemo kako zanimaju veliku većinu potencijalnih kupaca te poklonika Logitecha. Senzor je laserski odnosno njegova njegova vrijednosti proizlazi pri brojci od 1000dpi (to je naravno ona preporučena), dok je minimalna 400dpi a maksimalna 1600dpi. Autonomija Logitech MX Master laserskog miša dostatna je za negdje oko 40 dana korištenja (naravno ista ovisi o računalu te samim navikama korisnika).

Što se tiče same baterije ista je Li-Po pri kapacitetu od 500mAh (te nije izmjenjiva). Logitech MX Master posjeduje s svoje lijeve strane (boka) i tri LED lampice koji služe kao indikatori „snage“ baterije, odnosno isti služe za pregled napunjenosti prilikom napajanja strujom.

Ako se pitate s kojim platformama Logitech MX Master može biti uparen odgovor dolazi u dva segmenta. Prvi je onaj vezan uz Wireless uparivanje (USB stick). Naravno ovdje govorimo o Windows platformi (7,8,8.1,10) te Apple OS X (10.8) te naviše.

Dok pak s strane Bluetooth povezivanja isto tako navodimo Windows platformu 8 na više i Apple OS X 10.10 na više. Također kažimo kako Logitech MX Master posjeduje i Softver koji služi za dodatnu konfiguraciju samog rada pripadajućeg miša.

U nastavku donosimo omanji video gdje donosimo što sam softver donosi odnosno koje značajke Logitech MX Master tj, njegov pripadajući i Softver pruža u dodatnoj konfiguraciji miša. Sam Softver kao i pripadajući priručnik (PDF.) mogu se preuzeti s službenih Logitech stranica.

Cijena Logitech MX Master miša kreće se negdje oko 700,00kn, što je i možda puno za jedan bežični računalni miš, no sigurni smo kada jednom i spoznate što isti sa sobom donosi, kako vam tih novaca neće biti žao.

Bez obzira na slobodni smo reći visoku cijenu Logitech MX Master donosi neponovljivo iskustvo korištenja, no nemojte očekivati kako će u „borbi“ s igraćim naslovima pokazati svu svoju snagu jer njegova preciznost posebice s „pucačinama“, nije baš na vrhuncu. Više je Logitech MX Master „uredski“ moljac, odnosno uredski miš.

Ustupio:

Logitech


Vezani članci:

HTC One A9 / (Recenzija)

Sony Xperia Z5 / (Recenzija)

Logitech Z240 / (Recenzija)


Preuzimanje:

Logitech MX Master

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Top 4 Google TV trikova koje morate probati

Andrija Jovićević Google TV kruži već gotovo deset godina. Lansiran je kao Android TV 2014. …