15 srpnja, 2024 11:11 pm

OnePlus 2 Mini dobio TENNA certifikat

Autor: Nino Krstačić

o3

Kineska tvrtka „OnePlus“ donedavno je bila nepoznanica kada govorimo o segmentu pametnih telefona. Sve do prošlogodišnjeg OnePlus One modela koji je na tržište došao sasvim neprimjetno te polagano, svojom je pojavom oduševio sve oni koji su do tada mislili kako su Kineski proizvođači, tj, pametni telefoni sinonim „manje kvalitete“ odnosno kako isti donose „Kinesko u sebi“. Nakon izlaska nasljednika pod imenom OnePlus 2 uslijedio je i OnePlus X model.

Sada prema svemu sudeći tržište se postepeno priprema i na “mini” izvedenicu OnePlus 2 modela, jednostavnog naziva OnePlus 2 Mini. OnePlus 2 mini pri svojim dimenzijama od 140x69x6,9mm te težinom od 140g sadržavati će 4,9“ AMOLED zaslon Full-HD rezolucije (1920x1080px). Uni-body kućište s spojem metala te staklene zaštite (najvjerojatnije Corning Gorilla Glass) biti će nešto slično kao što imamo prilike vidjeti na OnePlus X pametnom telefonu.

Kada smo se već dotaknuli vanjštine OnePlus 2 Mini pametnog telefona, red je da se i osvrnemo na dvije pripadajuće kamere. Ona primarna donositi će rezoluciju od 13MP dok će ona sekundarna (prednja) posjedovati 8MP. Unutrašnjost navedenog modela pametnog telefona biti će upotpunjena Qualcomm Snapdragon 810 chipsetom (te se zaista nadamo kako će OnePlus tvrtka znati stati na kraj povišem zagrijavanju) te osmo-jezgrenim procesorom radnog takta 2,0GHz.

Kada je riječ o kapacitetu skladišnog prostora odnosno o internoj memoriji, OnePlus 2 Mini raspolagati će s 16GB, dok će se isto tako naći i podrška za eksternu memoriju odnosno na postavljanje microSD kartice (vrlo vjerojatno kapaciteta do 120GB).

Radna memorija iznositi će 3GB. Za sada nemamo informacija kada bi trebala započeti proizvodnja OnePlus 2 Mini pametnog telefona, no s obzirom izdavanja TENNA certifikata sigurni smo kako na to pitanje, odgovor nećemo dugo čekati. Mobilna platforma kao što i sami možete zaključiti biti će Android u inačici 5.1.1 Lollipop.


Vezani članci:

OnePlus 2 u ovo Blagdansko vrijeme bez “pozivnica”

Nadogradnja Oxygen OSa dolazi na OnePlus X

OnePlus 2 dobija zaštitne maskice

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

34M2C6500

    Pripremite se za izvanredno gaming iskustvo uz impresivnu kvalitetu slike. Novi Philips Evnia 34M2C6500 monitor, obogaćen snažnim …