23 srpnja, 2024 10:10 pm

Apple kupio startup „Turi“ namijenjen strojnom učenju

Autor: Nino Krstačić

ap3

Američki IT div „Apple“ čini se kako ne posustaje od kupovine malih tvrtki „u razvoju“, poznatijih kao startup. Tome u prilog ide aktualne informacije koje govore kako je Apple stekao vlasništvo nad „Turi“. Radi se o startup-u koji se bavi strojnim učenjem tj, razvojem istog. Premda za sada mnoštvo detalja nije poznato, navodi se kako će Apple „Turi“ značajke i znanje iskoristiti pri integraciji svoje glasovne asistentice „Siri“.

tt

Odnosno kako će Siri u bliskoj budućnosti biti još „bliža“ ljudima na način da mnogo lakše te brže razumije i savladava sve radnje koje korisnik postavi pred nju. Kao npr, pronalazak podataka o pojedinoj pjesmi ili kvalitetnije pretraživanje nekih lokacija na temelju sitnih detalja, crtica koje korisnik navede. Stvari su još zamršenije kada se uzme u obzir kako je „Turi“ startup u razvoju te njegova „zadaća“ još uvijek nije posve definirana. No sigurni smo kako Apple zna što radi ovom akvizicijom, posebice kada je za istu izdvojio vrtoglavih 200 milijuna $.


Vezani članci:

Torrentz.eu otišao u mirovinu

Apple iPhone 7 dolazi s čak 3GB RAM-a?

Nova vrsta pokušaja prijevare korisnika – ovog puta s osobnom porukom!

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …