18 srpnja, 2024 11:07 am

TELEVES ANTENE

Piše: Darko Brlečić

Televes je svjetska tehnološka tvrtka specijalizirana za dizajn, razvoj i proizvodnju telekomunikacijskih infrastrukturnih rješenja za kuće, zgrade i velike objekte.

Sjedište joj je u Santiago de Compostela (Španjolska), gdje je tvrtka osnovana 1958. Danas je Televes vrh  korporacije koju je formiralo više od 20 industrijskih i uslužnih kompanija, te ima više od 700 zaposlenih i 75 patenata za izum. Televes ima 11 međunarodnih podružnica koje pokrivaju Portugal, Francusku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italiju, Njemačku, Poljsku, Skandinaviju, Rusiju, Sjedinjene Države, Kinu i Ujedinjene Arapske Emirate, a svoje proizvode stavlja na raspolaganje u više od 100 zemalja na 5 kontinenata, koristeći svoju proširenu mrežu distributera.

 Dragi čitatelji, ako ste primjetili ,španjolska tvrtka datira još iz davne  1958 godine, kada se na američkom i japanskom tržištu razvijala tv tehnologija, dok je Europa polako prihvaćala nove standarde. Također je posebnost  ta što španjolska tvrka imala odlične startne uvjete za razvoj, jer ne treba smetnuti s uma da Španjolska ima specifični zemljopisni položaj, zanimljivu konfiguraciju tla i gravitira prema Atlatinku.Sve navedeno daje dodatni poticaj kod razvoja tipiziranih telekomunikacijskih infrastrukturnih rješenja.

Standardni “argument” samozvanih majstora-montera kojih ima napretek- ;” svaka antena će dobro odraditi svoj zadatak” ! Navedeno iz citata uopće ne drži vodu, najjednostavnija antena za zemaljski signal se ne dizajnira ovlaš po principu: četiri tanke šipke naprijed i dvije šipke otraga. Stvari nisu tako jednostavne kao što izgledaju na prvi pogled. Za svaku konstrukciju postoji određeno vrijeme projektiranja, isprobavanja, testiranja durabilnosti i svega ostaloga. Zato Televes opstaje od 1958 pa sve do danas. Španjolci ništa ne prepuštaju slućaju. Osim antena i antenskih sustava unutar ponude se nalaze razni filteri, pojačala, kompleksni sklopovi, kako za primitak signala tako i za njegovu distribuciju.

Kroz svoju povijest Televes se isticao čvrstinom koja se temelji na glavnim vrijednostima: kvaliteti kroz najsuvremeniju proizvodnju, ulaganju u tehnološki razvoj i stalnoj potrazi za najinovativnijom produktivnošću.

Tvrtka igra vodeću ulogu u odlukama koje oblikuju televizijski signal i kako ih distribuirati kući. Kao primjer, Televes je punopravni član projekta Digital Video Broadcast (DVB) od 1995. godine, usko surađujući s ciljem oblikovanja standarda nove digitalne televizije u kojoj danas uživamo kroz svoju povijest Televes se isticao čvrstinom koja se temelji na glavnim vrijednostima: kvaliteti kroz najsuvremeniju proizvodnju, ulaganju u tehnološki razvoj i stalnoj potrazi za najinovativnijom produktivnošću.

Ono što me posebno raduje je prisutnost upućenih u tu problematiku koji su shvatili razvoj situacije vezan uz antenistiku, tako što su u svoj radni portfelj uvrstili proizvode tog proizvođača, neki od tih proizvoda su viđeni kao dio instalacije za prijem signala na našem području.

Implementacijom i realizacijom uvođenja HD signala povećao se apetit naših građana. No, kako stvari stoje mnogi od njih će morati okrenuti se prema obnovi vlastitog antenskog sustava. Budimo realni, dobar dio raznih antenskih sustava nije podešen, ili je u stanju laganog raspadanja, ili je složen po principu zbrda-zdola. Za sve te probleme – Televes ima gotova rješenja, samo treba odabrati adekvatni model i pravog majstora za izvedbu.

Toplo se nadam da ću osim antenskih sustava moći vidjeti i digitalne receivere tog proizvođača i kompleksne sustave za podatkovnu distribuciju.

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Kraj za 4Music, KISS, Magic TV, The Box, Kerrang na Astra 28,2 E

Na britanskom  tržištu ugašeno je nekoliko muzičkih kanala koji su emitovali slobodno (FTA) na satelitu …