15 srpnja, 2024 10:09 pm

Pepsi kreće u proizvodnju pametnih telefona

Autor: Nino Krstačić

p2

Učestalo pišući o pametnim telefonima, uvijek se dotičemo velikih proizvođača poput HTCa, Samsunga, Sonya, LGa. No kada naiđemo na vijest kako se jedan proizvođač prehrane odnosno bezalkoholnih napitaka želi okušati u proizvodnji pametnih telefona, onda je to svakako vrijedno pažnje. Jedna takva tvrtka je i Pepsi koja će prema svemu sudeći krajem mjeseca u Kini plasirati liniju pametnih telefona pod nazivom Pepsi P. Prvi model biti će Pepsi P1.

Pripadajući Pepsi P1 posjedovati će 5.5“ zaslon pri Full-HD rezoluciji. Unutrašnjost biti će upotpunjena MediaTek MT6592 chipsetom kao i 16GB interne memorije kao i 2GB radne memorije. Iako za sada nemamo informacija hoće li Pepsi P1 dolaziti s podrškom za eksternu memoriju, odnosno microSD karticu, vrlo vjerojatno je kako će se ista i pronaći pri navedenom pametnom telefonu iz Pepsia. Kada bi se dotaknuli snimanja fotografija odnosno video-zapisa kazalo bi kako će Pepsi P1 dolaziti s 13MP primarne odnosno 5MP sekundarne kamere. Baterija kapaciteta 3,000mAh svojom autonomijom zadovoljiti će dan korištenja, dok bi oni štedljiviji izdržali dan i pol.

Pepsi P1 biti će pokretan Android mobilnom platformom pri verziji 5.1 Lollipop. Kao što smo naveli u početku teksta Pepsi P1 biti će lansiran krajem mjeseca u Kini po cijeni od 205$, dok za sada nema navoda hoće li Pepsi lansirati pripadajući model i na globalnu razinu.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

34M2C6500

    Pripremite se za izvanredno gaming iskustvo uz impresivnu kvalitetu slike. Novi Philips Evnia 34M2C6500 monitor, obogaćen snažnim …