24 srpnja, 2024 1:26 pm

Kineski (AI) ERNIE Bot ima 100 miliona korisnika

Kineski model veštačke inteligencije ERNIE Bot,kompanije Baidu, ima preko 100 miliona korisnika, saopštio je predstavnik kompanije.Kompanija Baidu je 16. marta predstavila  generativni model veštačke inteligencije (AI) ERNIE Bot,na sajtu kineske firme navodi se da on može da pružiti tačne, logične i jasne odgovore koji se približni odgovorima koje bi dao čovek.

Suosnivač, predsednik i izvršni direktor Baidu Robin Li je tada prikazao sposobnosti ERNIE Bota u pet oblasti – književnom stvaralaštvu, poslovnom pisanju, matematičkom računanju, razumevanju kineskog jezika i  odgovorima koji podrazumevaju sliku , tekst i zvuk.

Kompanija Baidu je u oktobru predstavila ažuriranu verziju četbota ERNIE 4.0 i tad je saopšteno da je on po veličini memorije dostigao nivo američkog proizvoda ChatGPT-4,koji im je konkurencija.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …