24 srpnja, 2024 1:28 am

Kina lansirala satelit za 6G mrežu

 

Najveća  telekomunikaciona kompanija za mobilnu telefoniju, China Mobile, prva na svetu je uspešno lansirala  satelit za testiranje 6G mreže. Satelit je lansiran 3. februara. Satelit za testiranje 6G mreže naoraviki su China Mobile i Inovaciona akademija za mikrosatelite Kineske akademije nauka. Sistem ima domaći hardver i softver i sistem za autonomno, automatizovano upravljanje.

U orbiti na visini od blizu 500 kilometara donosi prednosti kao što su niska latencija i visoka brzina prenosa podataka u odnosu na satelite koji su na visini od 36.000 kilometara.Satelitima u niskoj orbiti može se rešiti nedostatak pokrivenosti telekom signala zemaljskih mobilnih mreža, pružajući  usluge satelitskog interneta u svetu. China Mobile planira da sprovede eksperimente, ubrzavajući integraciju i razvoj tehnološke industrije svemir-zemlja.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …