18 srpnja, 2024 9:47 am

Iz tableta u telefon i obrnuto – Microsoft kaže da može i to

Do sada smo vidjeli pametne telefone, tablete, raznih veličina, dimenzija i mogućnosti. Poznati proizvođači poput Samsunga, LG-a, HTC-a, Apple-a, Microsofta , sve nam je to i više nego poznato. Ono što sada Microsoft „donosi” podignuti će ljestvicu na novu razinu s mogućnošću. Naime Microsoft je odlučio ostvariti patentno pravo na OLED zaslon koji otvaranjem dolazi u dimenzije za tablet korištenje, dok zatvaranjem (pozicioniranjem i sklapanjem pri drugačiji kut) dobiva se pametni telefon s čak dva zaslona.

Premda za sada nisu poznati detalji ovog patentnog prava na zaslon, čini se kako će pozicioniranje OLED zaslona diktirati kako će se odnosno koji uređaj koristiti, Naravno sa svim značajkama i mogućnostima dali bilo tableta ili pak pametnog telefona. S ovime na umu trebamo navesti kako će uređaji ili jedan uređaj kao cjelina biti pokretan posebnom inačicom Windows 10 platforme imenom „Andromeda”. Dok će softversku prilagodbu načinu rada i mogućnostima izvršavati softverski asistent „cShell”.

S ovog sada gledišta nisu poznati modeli niti datumi dolaska na tržište navedenih uređaja s OLED zaslonom posebne tehnologije (hoće li se to ikada i desiti?). No svakako ćemo nastaviti pratiti razvoj ove priče na našim stranicama i u dogledno vrijeme pa svakako ostanite uz nas.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Očekuje se da će zabrana OpenAI-ja potaknuti razvoj kineskog LLM-a

Razvoj sustava umjetne inteligencije i popratnih alata služi za unaprijeđenje ljudskog društva I njegove funkcionalnosti. …