18 srpnja, 2024 9:11 am

HTC One (M8) GPE dobiva Android 6.0 Marshmallow

Autor: Nino Krstačić

g2

U posljednjih dva mjeseca mnoge forumske rasprave vezane uz prošlogodišnju perjanicu iz HTCa, model One (M8) pune su postova vezanih uz dolazak Androida 6.0 Marshmallow. No kako sada stvari stoje a što je bilo i očekivano prvi na redu za dobivanje Androida 6.0 biti će izvedenica ovog modela no s pridjevom Google Play Edition (GPE).

Da se podsjetimo kako GPE izvedenica u potpunosti pri hardverskim značajkama odgovara „običnoj“ HTC One (M8) modelu, no razlika je u tome što GPE dolazi s potpuno „čistim“ odnosno custom Androidom. Dakle bez modifikacija od strane HTCa, odnosno bez aplikacija i svih značajki koje HTC donosi s svojim korisničkim sučeljem „Sense“.

U više navrata pisali smo o svim značajkama koje će biti dostupne s Androidom 6.0 pa stoga se jednostavno ne želimo ponavljati. Već ćemo kazati kako je proces dovođenja nadogradnje započeo prije nekoliko dana odnosno točnije 30. listopada.

Android 6.0 Marshmallow na HTC One (M8) GPE dolazi u obliku OTA nadogradnje koja teži 450MB, stoga se savjetuje da se preuzimanje te instalacije izvrše putem Wi-Fi povezivanja na Internet, odnosno da se krene u realizaciju s kapacitetom baterije od 50% ili više.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

34M2C6500

    Pripremite se za izvanredno gaming iskustvo uz impresivnu kvalitetu slike. Novi Philips Evnia 34M2C6500 monitor, obogaćen snažnim …