23 srpnja, 2024 11:10 pm

Enigma2 4K prijemnici, koji su noviteti?

Autor: Andrija Jovićević

dreambox-dm900-ultra-hd-front

Mnogi neupučeni govore da nema Ultra HD programa, nema 4K contenta, nema sadržaja… Ono što je nekada bio HD u prelasku sa SD svijeta u slučaju 4K ili Ultra HD programa totalno je ubrzano. Krajem 2017. godine 4K televizor će biti normalna stvar, pitanje je da li će te moći pronači neki HD model televizora osim nekog starog lagera. Sa TV programima ide nešto sporije, ali daleko brže dolaze nam novi 4K televizijski programi. U ovom trenutku u Europi preko satelitske možete gledati nekodirano 18 TV programa. Govorim o besplatnim 4 K televizijskim programima jer postoje i 4 kodirana Ultra HD programa kod operatera. Pa postojie i  4K programi preko interneta poput Netflixa. Prvo, malo na ovim našim prostorima imate kalitetan internet da bi gledali pravi 4K. Drugo, to i nije 4K. Slobodno pogledajte i sami veličinu samog streama i usporedite ga sa satelitskim. Vidjet će te koja je to velika razlika. Satelitska je tu uvjerljivo bolja. Još ako prebacite na program koji je HDR. Užitak u slici je nestvaran.

Da bi uživali još više u Ultra HD programima, slici i pogodnostima u svakom slučaju najbolji je odabir ako se odlučite na satelitski prijemnik. Doduše vrlo je čudno za satelitski svijet koji je do sada uvijek prednjačio sa novitetima, međutim i oni se polako pojavljuju. Po samom hardveru možete vidjeti da su to sada vrlo moćne “zvjeri”. Istražili smo za Vas koji su satelitski 4K boxovi trenutno u prodaji i koji nam uskoro dolaze.

U tabelama možete i sam vidjeti koje su im hardverske snage te koji su Vam modeli prijemnika najprivlačniji. Jedna sitnica će Vam svakako biti zanimljiva, a to da svi ovi modeli u tabelama imaju podršku i plugin Kodi.

NAPOMENA: cijena modela je uzeta iz prosjeka po web shopovima na Europskim stranicama.


Vezani članci:

Svjetski Dan Televizije, MSU-Zagreb

Satelitska antena daje najveći broj nekodiranih HD programa

Kakve veze ima tele s TV-om?

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kraj za 4Music, KISS, Magic TV, The Box, Kerrang na Astra 28,2 E

Na britanskom  tržištu ugašeno je nekoliko muzičkih kanala koji su emitovali slobodno (FTA) na satelitu …