1 lipnja, 2023 12:52 am

YouTube uvodi opciju “podsetnik za spavanje”

YouTube je najavio uvođenje nove funkcije za gledanje video snimaka. Ova funkcija trebalo bi da podseća korisnike uveče da je kasno i da se isključe sa platforme, jer je vreme za spavanje.Krajnji cilj ovakve funkcije,jeste da nateraju korisnike da odgovornije koriste Google proizvode. Problem je počeo da se javlja tokom epidemije Korona virusa, jer su ljudi pored ostanka u kući veći deo dana bili usmereni ka upotrebi digitalnih uređaja i tehnologija. Koliko se upotreba ove tehnologije povećala poslednjih godina, govori i podatak da je YouTube poslao za poslednje dve godine oko 3 milijarde podsetnika “odmori se”, gde je primećena prekomerna upotreba njihovih servisa.

Uz podsetnik da je vreme za spavanje, YouTube je omogućio da korisnici sami podese određeno vreme za prestanak gledanja video snimaka. U podešavanjima će korisnici moći da postave vreme početka i završetka, uključujući i druge opcije i parametare. Biće omogućeno da prihvatite podsetnik,ili da ga odbijete ako želite da nastavite gledanje. Funkcija će biti dostupna za Android i iOS aplikacije ali će verovatno trebati neko vreme da sve postane funkcionalno i stabilno.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Twitter gasi neaktivne naloge

Vlasnik i direktor kompanije Twitter, Elon Musk najavio je da će ugasiti račune koji su …