8 kolovoza, 2022 3:07 pm

XPG osvojio tri nagrade Red Dot


Andrija Jovićević

Dva DRAM modula i jedan SSD ovjenčani prestižnom nagradom    

XPG, dobavljač sustava, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije koji bilježi brz rast, objavljuje da su tri njegova proizvoda dobila prestižnu nagradu 2021 Red Dot za dizajn proizvoda. Među tri su nagrađena proizvoda PCIe Gen4 SSD GAMMIX S70, DDR4 memorija SPECTRIX D70G i DDR4 memorija SPECTRIX D50 Xtreme.

PCIe Gen4 SSD XPG GAMMIX S70

Uz najnovije sučelje PCIe Gen4 i performanse sekvencijalnog čitanja/pisanja do 7400/6400 MB/s GAMMIX S70 pomoći će igračima da dominiraju na natjecanjima. Za pouzdan rad i stabilnost S70 ima XPG-ov vlastiti dizajn pasivnog hladnjaka. Aluminijski pasivni hladnjak ima slojevitu i terasastu strukturu inspiriranu oceanskim valovima i tako nudi veću površinu za odvođenje topline. Šuplje komore ispod površine dodatno povećavaju termalne sposobnosti hlađenja tog uređaja jer potiču protok zraka i konvekcijsku izmjenu topline.

DDR4 memorijski modul XPG SPECTRIX D70G

Kod modula SPECTRIX D70G korišten je drugačiji pristup dizajnu nego kod drugih modula jer je on konstruiran prema filozofiji „dvostruke osobnosti“. Jedan od aspekata te filozofije kontrastni su površinski premazi. Jedna vrsta površine glatka je i čista, dok je druga nazubljena i s utorima. Zahvaljujući tome, uređaj ima i dva različita izgleda ovisno o tome je li RGB osvjetljenje uključeno ili isključeno. Kad je ono isključeno, plastična vanjska ovojnica proizvoda doima se metalno. Kad je RGB osvjetljenje uključeno, poluprozirni materijal omogućuje da kroz njega prodire višebojno RGB osvjetljenje. Kad govorimo o performansama, D70G nudi frekvencije do 4600 MHz, a time i učinkovitu višezadaćnost.

DDR4 memorijski modul XPG SPECTRIX D50 Xtreme

Nudeći frekvencije do 5000 MHz, DDR4 RGB memorijski modul XPG SPECTRIX D50 Xtreme krase iznimno visoke frekvencije kako bi korisnici mogli na svojim PC-jima brzo i učinkovito odrađivati zadatke. Njegov općenit vanjski dizajn stvoren je kako bi odavao dojam brzine i robusnosti. Kao osnova vanjskog pasivnog hladnjaka odabran je metalni pokrov debljine 2 mm kako bi se stvorio proizvod robusnog kućišta i teksture visoke kvalitete. Na metalnom su pokrovu utori u obliku slova „v“ koji presijecaju cijelu površinu i stvaraju x-uzorak – on predstavlja brzinu, ali i prvo slovo naziva robne marke, XPG. D50 Xtreme nema uobičajene pravokutne trake RGB osvjetljenja kakve se mogu vidjeti na mnogim memorijskim modulima, nego umjesto njih ima trokutaste trake usklađene s presijecajućim linijama utora.

Nagrada Red Dot za dizajn proizvoda dodjeljuje se od 1955. najbolje dizajniranim proizvodima proizvođača i dizajnera iz cijelog svijeta. Ona označava izvrsnost u dizajnu proizvoda, komunikacijskom dizajnu i dizajnerskim konceptima. Nagrada se temelji na principu odabira i izgleda te je dodjeljuje žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Elon Musk odustao od kupovine Twittera

Vlasnik kompanija  Tesla i SpaceX, najbogatiji čovek na svetu Elon Musk odustao je od kupovine …