srpanj 6, 2020 1:16 am

Xiaomi gasi 4G,uvodi 5G, istražuje 6G

Kineska kompanija Xiaomi namerava da do kraja ove godine ugasi proizvodnju 4G pametnih telefona i koristi samo 5G uređaje, kao i da počne sa istraživanjem 6G tehnologiju.U intervjuu za kinesku agenciju Xinhua, suosnivač i izvršni direktor te kompanije Lei Jun,izjavio je da uz Xiaomijevu potpunu orijentaciju na 5G uređaje planiran je početak testiranja 6G tehnologije i razvoja satelitskog Interneta.Osim mobilnih telefona, Xiaomi će se opredeliti na različite aspekte 5G tehnologije kao što su IoT uređaji (Internet of Things) i 5G sistema ranog upozoravanja u slučaju katastrofa koji Xiaomi razvija u saradanji sa državom.
Epidemija Koronavirusa nije mnogo naštetila Xiaomiju, koji je u prvom kvartalu ove godine čak zabeležio rast.Pored toga, Lei Džun navodi da postoji problem sa manjkom 5G uređaja u skladištima zbog čega je dobijena finansijskom stimulacija kako bi se povećala njihova proizvodnja.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Američke firme mogu poslovati sa Huawei-jem

Vlada SAD-a počela je da popušta sankcije prema kineskoj kompaniji Huawei. Odeljenje za trgovinu donelo …