24 rujna, 2023 3:12 pm

Windows 7 bug sprečava gašenje računara

Neobična greška pogađa sve više Windows 7 računare, a u obliku poruke “You don’t have permission to shut down this computer” svaki put kada se pokuša isključivanje ili restartovanje uređaja.Poreklo greške nije poznato, a korisnici  u zadnje dve nedelje imaju ovaj problemom. Ipak postoji način za taj problem, gde je neophodno da kreiraju drugi admin nalog, te se na njega uloguju, i potom vrate na prvi nalog i računar ugase bez problema. Problem je u tome što koraci moraju da se ponove svaki put kada se uređaj isključuje, pa se ovo moze nazvati samo privremeno rešenje.

Drugo rešenje uključuje komandu Windows+R, uz pomoć koje se otvara Run prozor, u koji se potom unosi „gpedit.msc,“ da bi se potom u Group Policy Editor prozoru otišlo na Computer Configuration > Windows Settings > Security Settings > Local Policies > Security Options, te u Security Options panelu kliknulo na “User Account Control: Run all administrators in Admin Approval Mode,” i izabralo Enable. Potom se ponovo otvori Run prozor, ali se ovoga puta ukuca “gpupdate /force” i pritisne Enter. Nakon toga se uređaj normalno isključuje i restartuje.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Kineski oprez prema spajanju industrije čipova je razuman

Intel je u srijedu prekinuo svoju akviziciju Tower Semiconductora vrijednu 5,4 milijarde dolara, što su …