28 siječnja, 2022 9:53 am

Windows 10X izlazi tek 2021. godine

Microsoft Windows 10X operativni sistem,predviđen za uređaje sa dva ekrana, verovatno se neće  pojaviti ove godine,kako je bilo planirano. Softverski gigant je ove godine najavio da se Windows 10X prepravlja i za uređaje sa jednim ekranom, i to je razlog za odlaganje njegovog zvaničnog predstavljanja.Prvi uređaji sa jednim ekranom koji bi mogli da rade na ovom operativnom sistemu, očekuju se na poleće sledeće godine.Za 2022. godinu, Microsoft planira lansiranje dual-screen hardvera.

Jedan od razloga za odlaganje je pandemija korona virusa. Iz Microsoft-a su naglasili da je danas svet potpuno drugačiji nego što je bio u oktobru prošle godine, kada su predstavili svoju viziju Windows uređaja sa dva ekrana.Tada je akcenat stavljen na poboljšanje softvera za udaljeni rad (Microsoft Teams),i za osnovne uređaje koji obezbeđuju rad od kuće (laptop i desktop računare).Prema nezvaničnim informacijama,razlog za odlaganje su problemi sa performansama win32 desktop aplikacija na Windows-u 10X,i sa kompatibilnošću „komplikovanijih“ aplikacija .

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Laurent T / Shutterstock

Tehnologije o kojima se najviše raspravlja na Internetu

Andrija Jovićević Tehnologija se razvija velikom brzinom i nova grupa tehnologija će revolucionirati način na …