travanj 25, 2019 6:13 pm
Početna / IT news / WinDays18: Javni sektor po prvi put u vlastitom programskom smjeru

WinDays18: Javni sektor po prvi put u vlastitom programskom smjeru

 

 Microsoft WinDays konferencija, najveće poslovno – tehnološko okupljanje u regiji, održat će se od 24. do 27. travnja 2018. godine na otoku Sveti Nikola kod Poreča. WinDays18 Business, poslovna konferencija koja se bavi najaktualnijim gospodarskim izazovima, održat će se u utorak i srijedu, 24. i 25. travnja, a po prvi put imat će i programski smjer o javnom sektoru.

Prvog dana program konferencije trajat će od 9.30 do 18 sati, a bit će podijeljen u programske smjerove i razne panele koji će se baviti različitim industrijama: financijskim institucijama, proizvodnjom, maloprodajom, obrazovanjem, javnom upravom i zdravstvom. Drugoga dana program traje od 9.30 do 13 sati, a na rasporedu su suvremeni trendovi koji mijenjaju poslovanje, kao što su Blockchain, Internet of Things, Data Science i umjetna inteligencija (Artificial Intelligence).

Digitalna transformacija u javnom sektoru je u tijeku, a uz korištenje pouzdane i sigurne Microsoftove platforme za oblak, ona omogućuje kreativne načine da se odgovori na najveće izazove. Microsoft razvija i održava partnerstvo s državnim institucijama u Republici Hrvatskoj i vladama u Europskoj uniji kako bi im pomogla u modernizaciji, poboljšanju usluga građanima, smanjenju troškova i postizanju više. Prvog dana WinDays18 Business konferencije u programu namijenjenom Javnom sektoru sudionici će moći poslušati predavanja predstavnika javnog sektora i tehnoloških stručnjaka iz Hrvatske i EU. Predavači će podijeliti svoja razmišljanja o digitalnim trendovima i predstaviti najbolje prakse i primjere inovacija u javnom sektoru.

Drugog dana konferencije na rasporedu su dva keynote predavanja koja će održati vrhunski svjetski stručnjaci – Jeremy White i Mark Van Rijmenam. Jeremy White, izvršni urednik britanskog magazina Wired održat će Keynote predavanje na temu umjetne inteligencije i kako ona mijenja poslovni, ali i privatni život. Mark Van Rijmenam, osnivač Datafloq.coma i jedan od Top 10 najutjecajnijih osoba za Big Data, govorit će o Blockchainu.

Nakon što oni predstave najvažnije tehnologije koje ubrzano mijenjaju svijet, slijedi panel rasprava o obrazovanju. Budućnost obrazovanja i spremnosti budućih generacija na poslove budućnosti ovisit će o ključnim odlukama koje će Hrvatska donijeti, pa će panel dotaknuti neke od njih koje bi mogle promijeniti trenutnu situaciju: zastarjele obrazovne programe, misaoni sklop prošlosti, veliki i ubrzani gubitak ljudskog kapitala, akademski status quo i druge. Kako treba izgledati strategija obrazovanja relevantna za Hrvatsku, kako prigrliti tehnološki napredak te kako ukloniti prepreke koje sputavaju razvoj samo su neka od pitanja na koja se želi odgovoriti.

Prijave na konferenciju moguće su putem web stranice Windays.hr/prijava.

Novosti o WinDays18 konferenciji mogu se redovito pratiti na Facebooku, Twitteru, LinkedINu i YouTubeu na kojem je objavljen i razgovor direktorice Microsofta Hrvatska, Tatjane Skoko i direktora Windays konferencije Igora Pavlekovića.

Marina Barić

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Današnje poslovanje je prekomplicirano, a inovacije usporene!

Andrija Jovićević   Na drugom danu konferencije WinDays19 po prvi su put spojeni smjerovi Business i …