rujan 18, 2019 9:37 am
Početna / Satelitska TV / VR prijenos putem satelita

VR prijenos putem satelita

Jedna od definitivno najspektakularnijih mogućnosti koju pruža prijenos UHD slike putem satelita je virtualni posjet bilo kojem mjestu na svijetu, putem naočala za promatranje virtualne stvarnosti. Slika i zvuk iznimno visoke kvalitete omogućavaju potpuno uranjanje u događaje i prostore koji se mogu nalaziti i nekoliko tisuća kilometara daleko od nas. Tako možemo proživjeti iskustva i doživljaje koji bi nam inače bili nedostupni.
Demonstracija takve mogućnosti UHD prijenosa dogodila se na ovogodišnjem sajmu IBC. U konkretnom slučaju, SES je surađivao s Fraunhoferovim društvom za napredna i primijenjena
istraživanja (Fraunhofer Society for the Advancement of Applied Research) i Heinrich Hertz institutom (HHI). Na štandu satelitskog operatora, gosti su imali prigodu „teleportirati“ se u Muzej suvremene umjetnosti Mudam, u Luxembourgu. To se moglo izvesti putem VR naočala i tehnologija koje su na raspolaganje dale tvrtke partneri koje su sudjelovale u toj demonstraciji. Slika iz muzeja bila je snimljena sustavom kamera Omnicam-360, proizvodom Društva Fraunhofer i Instituta Herz te prenijeta uživo do SES-ovog štanda putem satelita ASTRA 2E, smještenog na položaju 28.2° istočno. Rezolucija slike bila je 10K × 2K i omogućila je sudionicima virtualni obilazak izložaba prezentiranih u Muzeju Mudam.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Paket Orange Sport TV se može kupiti posebno

Ekskluzivni program Orange Sport dostupan je kao deo paketa operatera Orange Slovakia. Takođe ga mogu …