kolovoz 8, 2020 11:35 am

Vipnetu u Londonu za uslugu mAutopraonice osvojio međunarodnu nagradu za inovativnost

Na Global Telecom Business Summitu održanom u ponedjeljak Londonu, Vipnet je zajedno s tvrtkama Semper Tehnika d.o.o. i Trilix osvojio prestižnu nagradu Global Telecoms Business Innovation za rješenje mAutopraonice. Riječ je o još jednom inovativnom ICT rješenju iz Vipnetove palete usluga dostupnih u okviru platforme za mobilno plaćanje mKovanice.

Na svečanoj dodjeli nagrada Global Telecoms Businessa, Vipnet, Semper Tehnika d.o.o. i Trilix d.o.o. su u kategoriji Consumer Service Innovation osvojili nagradu za razvoj usluga namijenjenih potrošačima kojom se odaje priznanje najinovativnijim i najuspješnijim projektnim suradnjama između operatera i njihovih partnera te najinovativnijim rješenjima koja definiraju suvremeno tržište telekomunikacija. Nagradu su zajednički preuzeli Alan Gojčeta, direktor ICT-a u Vipnetu, i Mladen Amidžić, predsjednik Uprave Trilixa.

GBT nagrada „Telecoms Project Innovation Award“ treća je koju je Vipnet osvojio od 2012. godine. Zajedno s Ericsson Nikolom Teslom, Vipnet je 2014. godine osvojio nagradu Global Telecom Business-a za zeleno poslovanje u kategoriji Wireless Network Structure Innovation za implementaciju PSI sustava za uštedu pogonske energije za bazne stanice, a u istoj kategoriji 2012. godine Vipnet i KONČAR su ovu prestižnu nagradu osvojili za projekt implementacije hibridnih baznih stanica koje osim energije vjetra i sunca, koriste i gorivne članke.

Sustav mAutopraonice, koji je razvijen u suradnji s Trilixom, a komercijalno lansiran uz podršku Semper Tehnike, prvi je takav sustav u Hrvatskoj i u zemljama u okruženju te korisnicima omogućuje jednostavno, brzo i sigurno plaćanje usluga u samoposlužnim autopraonicama diljem Hrvatske putem SMS poruka. Razvoj usluge mAutopraonice pratio je i razvoj M2M sustava „SMS žetonjere“ koji se ugrađuje u samoposlužne uređaje za pranje i čišćenje vozila i čija je zadaća komuniciranje sa središnjim sustavom za naplatu i krajnjim korisnicima preko dedicirane VIP M2M SIM kartice i SMS poruka. Usluga mAutopraonice jedna je u nizu usluga mobilnog plaćanja u Vipnetovoj ICT ponudi. Prva usluga mobilnog plaćanja lansirana je 2001. godine uvođenjem usluge SMS parkinga, prve takve usluge u svijetu.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Windows 10X izlazi tek 2021. godine

Microsoft Windows 10X operativni sistem,predviđen za uređaje sa dva ekrana, verovatno se neće  pojaviti ove …