27 studenoga, 2022 3:47 pm

Vip Smart Home usluga za sigurnost, udobnost i uštede u kućanstvu

 Vip Smart Home usluga se sastoji od upravljačke jedinice (gateway), pametne utičnice, kamere za unutarnji prostor, više namijenskog senzora i senzora za vrata ili prozor, a korisnik uređajima upravlja preko mobilne aplikacije. Vip nije prvi operater koji je izašao na našem tržištu sa ovom dodatnom uslugom ali ovako kako izgleda na prvi dojam možemo reći da je vrlo detaljno razrađeno.

Centralni dio usluge je upravljačka jedinica  koja je zadužena za svu komunikaciju između pametnog telefona i Smart Home uređaja kako bi izostanak iz kuće ili stana na dulje vrijeme bio sigurniji i ugodniji. Bilo kakve promjene unutar stana ili neovlašteno otvaranje prozora ili vrata automatski će biti dojavljeno korisniku putem mobilne aplikacije.

 Senzor za  vrata i prozore omogućava kontrolu pokreta vrata i prozora, dok višenamjenski senzor  služi za  automatsko otkrivanje pokreta te omogućuje mjerenje temperature i intenziteta svjetla.

Unutarnja kamera omogućava snimanje unutarnjeg prostora, a uz HD rezoluciju i  radijus od 115° korisnik može registrirati sve što se događa u njegovom domu.

S pametnom utičnicom moguće je ručno ili automatsko upravljanje električnim aparatima ili rasvjetnim sustavima.

Bolja kontrola nad uređajima unutar kuće ili stana, kao i racionalizacija potrošnje električne energije, što dovodi do manjih režijskih računa, neke su od glavnih prednosti Vip Smart Home usluge. Također, ova usluga uklanja i potencijalne sumnje da je određeni kućanski aparat ostao upaljen, poput glačala ili grijalice. Osim što je moguće putem mobilne aplikacije isključiti struju za određene aparate, ova usluga, na primjer, omogućuje regulaciju grijanja pri povratku kući za optimalnu temperaturu prostorija. Smart Home usluga ujedno je i platforma na koju korisnici, ovisno o potrebama koje imaju, mogu dodavati druge provjerene smart home proizvode koje samostalno kupuju  poput  Amazon Echo i Amazon Dot ili Philips Hue žarulje.

Vipnetova Smart Home usluga dolazi kao odgovor na rastuće zahtjeve korisnika u doba povezanih uređaja i kvalitetnijih uvjeta življenja. S obzirom na užurbani život te manjak slobodnog vremena, usluga omogućuje korisniku bezbrižno napuštanje doma. Prema istraživanju PwC više od četvrtine internet korisnika u Americi koristi Smart home rješenja, a kao glavne razloge kupnje navode upravo bezbrižnost, sigurnost, uštedu i bolju kontrolu nad kućanstvom.

Usluga je dostupna svim privatnim Vip korisnicima uz fiksnu, mobilnu i podatkovnu uslugu po cijeni od 9 kn jednokratno uz ostatak na rate, ovisno u odabranoj  tarifi.  Uslugu je trenutno moguće kupiti u Vip web shopu ili u Vip centru u Gajevoj u Zagrebu gdje se usluga može i isprobati u Hub Trend zoni.

Andrija Jovićević

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Dugo očekivani Reboot Gaming

Marina Barić Vikend pred nama donosi dugoočekivani gejmerski festival – Reboot Gaming Weekend powered by …