travanj 8, 2020 10:47 am

Video će biti 80% svih internetskih prometa do 2021

21. lipanj 2017: Najnoviji indeks Cisco vizualne mreže pokazuje ponovo brojeve na gore

Tijekom godina Cisco Visual Networking Index je pružio uvjerljiv skup podataka nakon što je skup podataka o povećanju internetskog prometa i uloge videozapisa u njemu. Najnovija izvješća bez iznimke, predviđajući da će globalni godišnji IP promet prijeći tri zettabita do 2021. godine. 80 posto toga će biti i video, što je povećanje od 67 posto u 2016. godini. To, naravno, ima ogromne implikacije za tvrtke i organizaciju koja mora izgraditi infrastrukturu za prijenos tog volumena podataka. Ali brojevi ne završavaju tamo. Ostale prognoze za 2021 uključuju:
1,9 milijardi korisnika internetskog videozapisa
Milijun minuta videozapisa prolazi preko mreža u sekundi
15x povećanje internetskog videozapisa uživo
Mobilni promet od 10 do 20%
VR/ R promet povećava 20x
Kao i veće tehnološke promjene kao što je 5G, jedan od čimbenika koji čini se da ubrzava prometne brojeve je rezanje kabela. Smanjenje troškova kućanstava u kućanstvu je znatno veći od pozadinske brojke, a očekuje se da će ove godine generirati 117 GB mjesečno u usporedbi sa 63 GB mjesečno za prosječno kućanstvo.

Sa 4K setom, penetracija također postavljena na povećanje – od 85 milijuna kompleta i 15% flat panel instaliranih do sada, na 663 milijuna seta i 56% u 2021., tako izgleda kao drugi broj koji će dramatično porasti u budućnosti.

  • – Chem Assayag

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Stručnjaci tvrde: 5G je bezbedniji nego 4G

Uvođenje 5G mreže u Srbiji nastavlja se po planu mada uvođenje i dalje izaziva oprečno …