18 siječnja, 2021 6:40 pm

Viber duplirao broj grupnih poziva

Od danas Rakuten Viber udvostručuje broj osoba koje mogu da učestvuju u grupnim pozivima na 10 istovremeno.Odluka o pojačanom broju doneta je kao  odgovor na okolnosti u vezi sa pandemijom COVID-19 i povećanih potreba za grupnim razgovorima velikih porodica, održavanja radnih sastanaka na daljinu, i obaveštavanja učenika.Svi Viberovi 1-na-1 i grupni četovi obezbeđeni su obostranom enkripcijom, a jednako su zaštićeni i klasični pozivi, poruke, fotografije i dokumenti koje delite. Ništa što korisnici šalju jedni drugima se ne čuva na Viberovim serverima nakon što je isporučeno.

Čim su poruke poslate, zahvaljujući šifrovanjem s-kraja-na-kraj, nijedna treća strana (pa ni Viber) nema ključ kojim bi mogli da otključaju poruku.Ključ imaju samo osobe koje su poslale i primile poruku.Odlučni smo u nastojanju da ljudima omogućimo što više načina za grupnu komunikaciju tokom ove situacije, da ne moraju fizički da budu na istom mestu. Kako se COVID-19 pandemija širi, sve više ljudi posao obavlja od kuće, zato želimo da im osiguramo jednostavan nastavak rada gde god da se nalaze, kao i laku komunikaciju s dragim osobama”, izjavio je Ofir Eyal, operativni direktor Rakuten Vibera.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

LG prodaje savitljive OLED televizore

Nakon nekoliko godina testiranja LG je zvanično počeo prodaju svojih „urolanih“ OLED televizora. Za sada, …