srpanj 7, 2020 11:50 am

Viasat History prikazuje “Rat zračnih asova”

 

Od nedjelje, 28. siječnja u 20h

  1. sezona

Kolovoz 1914. Mjesec poslije početka Prvog svjetskog rata Pariz su bombardirali neprijateljski zrakoplovi. Bio je to događaj bez presedana koji su Parižani promatrali poput nekog sasvim novog spektakla. Je li zrakoplov postao ratno oružje?

Početkom 20. stoljeća zrakoplovstvo je bilo tek u začetku, no Veliki rat ubrzao mu je razvoj. Nove zvijezde zrakoplovstva postat će ratni junaci, poznati kao ”asovi”. Kroz sudbine petorice izuzetnih pilota iz Francuske, Njemačke i Britanskog carstva, ova nam serija otkriva priču o najvećim letačkim asovima Prvog svjetskog rata. Richthofen, bog; Guynemer, zvijezda; Fonck, as svih asova; Udet, izazivač i Mannock, vođa eskadrile.

Kako su ti mladići iznenada postali poznati diljem svijeta? Temeljene na pričama protagonista, ove dvije epizode služit će se nevjerojatnim 3D rekonstrukcijama i dramatiziranim prikazima da bismo razumjeli kako su ti piloti postali međunarodne zvijezde. Usto, iskusit ćemo intenzitet najslavnijih zračnih bitaka od 1914. do 1918., među kojima su strašna Bitku za Verdun i Bitka na Sommei.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Bundesliga na Sky Deutschland do 2025.godine

Prenosi uživo iz nemačke fudbalske Bundeslige biće isključivo na kanalima Sky Deutschland do 2025 godine. …