studeni 20, 2019 8:50 am
Početna / AV Multimedija / Ultrasone HiRes DAC

Ultrasone HiRes DAC

                                                                                                                                                             Darko Brlečić

USB DAC PANTHER

Kako vrijeme prolazi tako  postajemo svjedoci fragmentacije unutar audio industrije. Naime, svakim danom se pojavljuju novi modeli slušalica i pojačala-pretvornika za spajanje s pametnim uređajima kao što su mobiteli  i tablet računala. Navedeni proizvodi nude rješenja preko žičane i bežične povezivosti. Vjerujem da se mnogi od Vas pitaju : Šta mi to treba, pa moj mobitel ima solidan zvuk? Nakon spajanja mobitela s tim napravama dolazi do jakog otrežnjenja. Slušalice i ta pojačala pokazuju kakva kvaliteta zvuka dolazi iz pametnih uređaja.

Bavarski specijalist za slušalice, mikrofone i pojačala predstavlja prijenosni USB DAC pod imenom PANTHER.

Recimo ovako, oni koji žele uživati u kvalitetnom zvuku u pokretu nerijetko se suočavaju s problemom, jer ugrađene komponente za pretvorbu  koje se nalaze unutar pametnih uređaja postaju uska grla za iole smislenije iskustvo. Ultrasone Panther bi trebao biti svojevrsni lijek za takvu vrstu problema.

Panther je uređaj kompaktnih dimenzija (115,6mm x 55,6mm x 12mm), dimenzija koje neće zauzimati puno prostora kod prijenosa.U kompaktnom kućištu se nalazi DAC sklop AKM4490 koji je odabran da pruži maksimalnu dobit, bez trunke kompromisa. Preko USB poveznice može se obraditi zapis do 32bita/384kHz rezolucije, a također se može obraditi Hi-Res, to nije mala stvar. PANTHER podržava široki raspon slušalica od 16 Ohma pa sve do 300 Ohma, što ga svrstava u kategoriju audiofilske klase.Ugrađena baterija kapaciteta od 3000mAh radi preko USB OTG poveznice do 15 sati, odnosno 20 sati preko Line in poveznice.

USB DAC PANTHER podržava DSD/DSD64/DSD128/DSD256 datoteke.Povezivost ovog uređaja je na visokoj razini, tako se tu nalazi nebalansirani 3.5mm  i balansirani izlazni priključak za slušalice tip-2.5mm, te prekidač pojačanja. U paketu s uređajem dolaze: adapter za Lightning kabel, Micro-USB, USB-C i USB-A konektor. Projekciona cijena za PANTHER iznosi 300 eura.

Info:https://ultrasone.com/dac-bluetooth-adapter/#Panther

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

SHANLING M6 ANDROID HI RES PLAYER

Android Hi-res reproduktor Piše: Darko Brlečić Nema većeg zadovoljstva nego kada posjedujete vlastitu glazbenu zbirku …