13 kolovoza, 2022 11:48 pm

ultrabookove za igrače XENIA Xe s certifikatom Intel EVO™

Andrija Jovićević

 XPG, dobavljač sustava, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije koji bilježi brz rast, sa zadovoljstvom predstavlja novu suradnju s Intelom na 15,6-inčnom tankom i laganom ultrabooku XPG XENIA Xe čije su performanse dobile certifikat EVO™.

Ultrabook XPG XENIA Xe koji krasi elegantan i moderan dizajn sastoji se od premium CNC anodiziranog aluminijskog kućišta ukupne debljine svega 14,9 mm i mase svega 1,65 kg. Taj ultrabook ima procesor Intel® 11th Gen Core™ i5-1135G7 ili i7-1165G7, grafičku karticu Intel® Iris® Xe, 1080P Full HD IPS 15,6-inčni kapacitivni dodirni zaslon male potrošnje energije i velike svjetline kao i XPG-ov vlastiti PCIe Gen4 vrlo brz M.2 SSD.

Pogone XPG i Intel

Novi je ultrabook opremljen procesorom Intel® Core™ 11. generacije i grafikom Intel® Iris® Xe te je jedan od rijetkih u klasi koji ima LPDDR4x 4266-megahercnu memoriju za glatku višezadaćnost, pa vlasnici mogu biti sigurni da će uživati u fantastičnim performansama. U kombinaciji s XPG-ovim nagrađivanim PCIe Gen 4 SSD-om, koji nudi dvostruku propusnost kanala za čitanje/pisanje u usporedbi s uobičajenim PCIe Gen 3 SSD-ovima, XPG XENIA Xe može se proširiti radi igranja i stvaranja sadržaja bez kompromisa u kvaliteti, prenosivosti i ugodnosti korištenja.

Certifikat Intel® EVO

XENIA Xe detaljno je ugođena za visoke performanse, pa je usklađena sa zahtjevima platforme Intel® EVO™. Nudi vrijeme trajanja baterije do 16 sati, podršku za brzo punjenje, trenutačno podizanje iz stanja mirovanja i prijavu u Windows u sekundi, ultrabrzo povezivanje putem Thunderbolta™ 4, naprednu bežičnu tehnologiju Intel® Wi-Fi 6, odličan 15,6-inčni dodirni zaslon, a tu su i Hi-Fi zvučnici, mikrofoni koji funkcioniraju na daljinu te infracrvena web-kamera za unaprjeđenje interakcije i iskustva videokonferencija.

Najbolji kompromis

Sve je kod ultrabooka XPG XENIA Xe konstruirano kako bi se uravnotežili koncepti visoke kvalitete, tankoće i male mase te performansi. Dimenzije su mu među najmanjima kod 15-inčnih prijenosnih računala, precizno izrađene na 355 x 230 x 14,9 mm, a masa mu iznosi svega 1,65 kg uz vrlo robusno i kvalitetno aluminijsko kućište. Vrlo svijetao zaslon dijagonale 15,6 inča koji troši posebno malo energije ima tanak obrub širine 4,9 mm i omjer zaslona prema kućištu od 87 %. Tu je i litijska baterija i iznimno velikog kapaciteta 73,41Wh kao i posebno malen punjač od 65 W koji se lako prenosi.

Dostupnost ultrabooka XPG XENIA Xe razlikuje se ovisno o regiji. Da biste saznali više o dostupnosti i specifičnim cijenama u svojoj regiji, obratite se XPG-u putem web-mjesta https://xpg.com/en/xpg.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Twitter dnevno briše milion naloga

Od početka konflikta sa Elonom Maskom  Twitter je krenuo sa sređivanjem mreže svojih korisnika. Pod …