24 listopada, 2021 5:36 pm

UHD predvodi prodaju TV setova

The Samsung UHD TV

UHD predvodi prodaju TV setova

4K / UHD format je pokretač rasta u kategoriji ravnih televizijskih ekrana, s prodajom u USA koje dosežu 668 milijuna dolara do sada u 2014., sada čineći preko 7 posto ukupnih prihoda do 25. listopada 2014, prema NPD Group’s Weekly Tracking Service-a.

Ovo je bila godina povećane svijesti i evolucije u cijenama za 4K / UHD televizore“, rekao je Stephen Baker, potpredsjednik industrije analize, NPD Grupe. “4K / UHD je još uvijek bio vrlo nov na tržištu tijekom 2013 shopping sezone, ali vjerujemo da će premašiti svačija očekivanja u ovoj godini jer su potrošači imali punu godinu dana kako bi saznali više o prednostima koje 4K / UHD donosi na tržište.”
U 2014. je gotovo je prodan devetorostruki broj 4K / UHD televizora koji su prodani u 2013. Taj je rast ostvaren unatoč prosječnoj prodajnoj cijeni (ASP) od 2400 $, što je znatno više od 450 dolara koliko u prosjeku treba izdvojiti za flat panel TV opciju što pak naglašava prilike industrije za ostvarivanje koristi od rasta prodaje 4K / UHD ovih blagdana.

Rast koji se primjeti kod većih zaslona 4K / UHD TV je dokaz kvalitete koju ova tehnologija isporučuje potrošačima. Više od 70 posto prodanih  u 2014 4K / UHD TV-a bilo 5je 5 ili 65 . Ovaj segment ne samo da potiče rast u TV prodaji, nego potiču I rast prodaje većih veličina zaslona.

Samsung tvrdi da je  tržišni lider u 4K / UHD s raznim konkurentnim cjenovnim opcijama, koncentrirajući se na segment najtraženijih veličina zaslona”, dodao je Baker. Kako se bliži promotivno razdoblje tijekom blčagdana, ove godine će upravo ono biti kritična točka za 4K / UHD  Prava cijena u kombinaciji s povećanom sviješću će biti neophodna za uspjehe ovih blagdana. Cijene su pale za 10 posto tijekom posljednja četiri tjedna, budući da je Vizio ušao na 4K / UHD tržište, što pokazuje da svijest i brend neće biti jedini čimbenici u isporuci 4K  / UHD “

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Lenco L-92WA L-3089 gramofoni

    Povodom 75. obljetnice, Švicarska tvrtka Lenco je predstavila dva nova modela gramofona, te …