4 lipnja, 2023 3:40 am

Ugašeni ukrajinski MGU kanali

Ukrajinski regulator za medije ukinuo je rad urajinske medijske grupe Media Group Ukraine i sve licence za TV, DTH, OTT i internet portale te kompanije. Dana 22.7.2022. godine isključene su sve stanice, kao i međunarodni kanal Ukrajina 24.Programi MGU (Media Group Ukraine) su emitovani na frekvenciji 12,245 GHz, pol.V, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK na satelitu Astra 4,8E. Emitovane su stanice Ukrajina HD, NLO HD, Indigo HD, Ukrajina 24 HD, Donbas TV SD, 34 kanal SD, Futbol 1 SD, Futbol 1 HD, Futbol 2 SD, Futbol 2 HD, Futbol 3 SD i Futbol 3 HD. multipleks,kanali su emitovali većinom FTA osim nekih koji su kodirani u sistemu zaštite Verimatrix  uglavnom sportski premium kanali Futbol 1 i Futbol 2. Stanica Ukrajina 24 je  isključena i na satelitu  Eutelsat Hot Bird (13E) , Kanal je namenjen za plaćene usluge u inostranstvu .

Program Ukrajina 1 sastoji se od uspešnih TV serija i zabavnih programa ukrajinske produkcije. 12. jula 2022. biznismen Rinat Ahmetov započeo je službeni proces likvidacije licenci Media Group Ukraine. Njegova odluka je bila iznenađujuća. On je rekao da razlog novi zakon o oligarsima, koji takvim ljudima zabranjuje da istovremeno rade u politici, medijima i monopolističkim kompanijama sa imovinom koja je milion puta veća od društvenog minimuma. Ahmetov smatra da zakon direktno utiče na njegove aktivnosti.Ukrajinski kanal “Ukrajina”, najvažnija stanica u portfelju MGU, počeo sa satelitskim emitovanjem 1. decembra 2002. godine. Digitalno je počeo na satelitu Sirius(5°E) na frekvenciji 11,766 GHz, pol V.Tada je kanal radio pod imenom TRK Ukrajina, za gledaoce na teritoriji Donjecka i Luganska u istočnoj Ukrajini.Media Group Ukraine je na tržištu od 2000. godine.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

A1 Bulgaria predstavila satelitsku tv ponudu

4Bugarski provajder A1 Bulgaria , koja je u vlasništvu A1 Telekom Austria Grupe, predstavio je …