srpanj 15, 2020 6:47 pm

UDP-205 4K UHD Blu-ray disk reproduktor

Autor: Darko Brlečić

Oppo je u zadnjih desetak godina dizajniranja uređaja za obradu slike i zvuka postigao respektabilan rezultat. No, to ne zaustavlja inženjersku ekipu u daljnjem napredovanju. Najnoviji uradak nosi naziv UDP-205 4K UHD Blu-ray player. Oppo UDP-205 je opremljen s dva ESS tehnološkim ES9038PRO 32-bitnim HyperStream DAC sklopom za stereo i multikanalnu 7.1 izvedbu. Navedeni DAC predstavlja novu referencu među digitalnim sklopovima, s rezultatom dinamičkog raspona od 140 dB.

UDP-205 ima visokoučinkoviti HDMI-clock visoke preciznosti i poseban krug smanjenja šuma/podrhtavanja kod reprodukcije zvuka. Ono što odvaja ovaj uređaj od  konkurencije je posjedovanje visoko-kvalitetnog HDMI priključka za zvuk.

Asinkroni USB DAC ulaz podržava uzorkovanje do 768 kHz PCM i DSD 512. Za dodatnu praktičnost i fleksibilnost, UDP-205 može pretvoriti digitalne signale iz kabelskog  i satelitskog prijemnika, televizora, igrače konzole, digitalnih izvora s koaksijalnim i optičkim poveznicama na analogni audio izlaz. Oppo je u suradnji s MediaTekom proizveo specijalizirani 4K UHD Blu-ray dekoder SoC- četvero jezgreni OP8591 koji nudi najnapredniju slikovnu izvedbu. Novi player koristi posebno optimizirani laserski mehanizam za učitavanje diskova, koji omogućuje brzinu, kompatibilnost sa širim spektrom optičkih medija, prepoznavanje i ispravak grešaka kako bi se osigurala optimalna reprodukcija fizičkog medija bez greške. UDP-205 podržava sve audio formate i kodeke, a to uključuje i višekanalne – DSD64/128, 24BIT/192kHz, AIFF,ALAC, APE, FLAC, WAV.

Opremljenost priključcima je na visokoj razini. Tako tu se nalazi: jedan set stereo XLR izlaznih priključaka, dva HDMI izlazna priključka, jedan HDMI ulazni priključak, USB 2.0/3.0, digitalni optički i koaksijalni priključci, mrežni LAN priključak, 7.1 analogni audio izlazni priključci. Masa uređaja je 10kg. Cijena za američko tržište iznosi 1299 dolara, dok cijena za europsko tržište je nepoznata.

Info: www.oppodigital.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Netfilx gasi neaktivne naloge

Američka filmsko- serijska striming platforma Netflix promenila je svoju politiku što se tiče korisničkih naloga …