27 studenoga, 2022 4:18 pm

Udio Androida pri listopadu

Autor: Nino Krstačić

A2

Govoreći o Android mobilnoj platformi, odnosno njegovom udjelu pri tekućim mjesecima, prvi na čelu je Android 5.1 Lollipop. Prošlog mjeseca tijekom rujna Lollipop je bio pri 21%, dok je početkom listopada postigao skok od 2%, odnosno sada se nalazi pri udjelu od 23,5%. I prijašnja verzija Androida, KitKat ovog je mjeseca opao na 38,2%, u odnosu na rujan kada je KitKat sačinjavao 39,2%.

Bez obzira na zastarjelost Jelly Bean je u listopadu na 30,2%, što označava blagi pad u odnosu na rujan 31,8%. Ice Cream Sandwich ovog mjeseca nalazi se na još ponekom broju uređaja, negdje pri 3,4%. Iako Gingerbread za sada stoji bolje no što je ti prethodno navedena inačica, 3,8% još uvijek je „visoki“ postotak za tako zastarjelu izvedenicu Android mobilne platforme. Froyo se kao i prošlog mjeseca nalazi na 0,2% uređaja.

Zasigurno se nadamo kako će Android 5.1 Lollipop kao i aktualni Android 6.0 Marshmallow dospjeti ka sve većim postotcima u nadolazećim mjesecima, kao i u prvom dijelu 2016. godine.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Oppo telefoni puniće se za 9 minuta!

Brzina punjenja telefona sve više napreduje,kompanjia Oppo otišla je korak dalje u odnosu na konkurenciju.Prisetimo …