29 studenoga, 2021 1:04 pm

Tvrtke Sony i Profoto najavile suradnju na prvom proizvodu

profoto-product-sheet-air-remote-ttl-s-2016-1-1ony

Tvrtka Sony je na Sajmu foto i video opreme Photokina 2016, u njemačkom gradu Kölnu, najavila suradnju s proizvođačem bliceva Profoto, kako bi zajedno kreirali platformu na kojoj će inovativni fotografi moći ostvariti svoje kreativne i ambiciozne vizije.

Ova suradnja će dovesti do optimizirane kompatibilnosti Profoto bliceva i rasvjete te Sony kamera sa zamjenjivim lećama (ILC kamere). Tvrtka Sony je licencirala tehničke specifikacije tri modela svojih ILC kamera za Profoto, čime im je omogućila razvoj proizvoda koji pružaju iskustvo bogatog osvjetljenja svim korisnicima Sony α kamera.

Prvi proizvod iz Profoto linije koji će biti unaprjeđen ovom suradnjom je Profoto Air Remote TTL-S, koji će bežičnim putem integrirati Profoto Air TTL-S blic te odabrane modele Sony α kamera. Model Air Remote TTL-S je mali, bežični radio prijamnik koji se priključuje na hot shoe utičnicu Sony kamere. Daljinska kontrola omogućava TTL mjerenje svjetla s bilo kojim Profoto Air TTL-S blicem. U TTL postavci, korisnik jednostavno usmjerava aparat i snima, a Air Remote TTL-S komunicira s blicem kako bi automatski odredio savršenu ekspoziciju. Air Remote TTL-S sadrži i Profoto tehnologiju brze sinkronizacije (HSS) koja čeka patentiranje moćniju, konzistentniju i bržu od bilo kojeg drugog HSS rješenja na tržištu.

Air Remote TTL-S sistem bit će dostupan diljem svijeta početkom 2017. godine, po cijeni od približno 310 eura.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Poznati brend Olympus menja ime

Jedan od najpoznatijih brendova digitalnih fotoaparata, Olympus,menja ime i zvaće se OM System. Kompanija OM Digital, u …