28 siječnja, 2022 9:20 am

Tvrtka Sony odnijela pobjedu u pet kategorija na EISA nagradama

Sony_ medijski prijemnik RSX-GS9

Europsko udruženje za sliku i zvuk (European Imaging and Sound Association – EISA) ove godine je nagradilo inovativne Sony uređaje u pet kategorija. Urednici specijaliziranih publikacija okupljenih u okviru udruženja pažljivo procjenjuju uređaje iz raznovrsnih kategorija, a tijekom više od 30 godina postojanja, stekli su ugled i reputaciju umijeća prepoznavanja istinske kvalitete i inovacija.

U kategoriji „European Premium Compact Camera 2016-2017” nagrađen je RX1R II

Sony_fotoaparat RX1RIIKao jedan od najmanjih kompaktnih fotoaparata punog formata na svijetu, model RX1R II pruža najbolju kvalitetu slike u usporedbi sa svim ostalim Sony kompaktnim fotoaparatima. To je postignuto kombinacijom senzora punog formata visoke rezolucije od 42,4MB s velikom blendom s optimiziranim, ZEISS Sonnar T* 35mm F2 fiksnim objektivom. Ovaj fotoaparat odlikuje i prvi na svijetu niskopropusni filtar[i] koji daje spektakularnu kvalitetu slike sa širokim dinamičkim rasponom i veoma niskim nivoom šuma. Brzi hibridni autofokus s naprednom detekcijom faze i detekcijom kontrasta osigurava oštru fotografije, dok moćni BIONZ X procesor neće dozvoliti da propustite ijedan dragocjeni trenutak. XGA OLED Tru-Finder tražilo[ii] na uvlačenje i nagibni LCD ekran nude veliku slobodu u snimanju kreativnih kompozicija. Zbog svih spomenutih karakteristika, ovaj kompaktni fotoaparat je pravi pobjednik u svakom aspektu.

U kategoriji „European Photo & Video Camera 2016-2017” nagrađen je α7S II

Sony_fotoaparat A7S IIFotoaparat α7S II je pravi alat za profesionalce koji žele fotografije i snimke izuzetne kvalitete u svakoj situaciji. Exmor CMOS senzor punog formata od 12,2 milijuna piksela[iii] postiže visoku osjetljivost pri radu, s maksimalnom vrijednošću od ISO 409600[iv]. Osim toga, zahvaljujući visokom dinamičkom rasponu, stabilizaciji slike u pet osi i internim snimanjem 4K videozapisa punog formata s punim očitavanjem piksela, profesionalni snimatelji neće morati raditi kompromise u vezi s kvalitetom slike. Brzi inteligentni autofokus briljira u brzini i preciznosti i garantira odlične, oštre fotografije čak i pri slikanju u mraku.

U kategoriji „European Prosumer Compact System Camera 2016-2017” nagrađen je α6300

Fotoaparat α6300 zadržava kompaktan, lagani dizajn popularnog modela α6000 iz iste serije, ali dodaje nevjerojatno brzi hibridni autofokus (0,05 sekundi) sa 425 točaka za automatsko fokusiranje i sistemom 4D FOCUS za praćenje subjekata, daje mogućnost snimanja 4K videozapisa, dok je samo tijelo uređaja otporno na vremenske uvjete. Novi Exmor CMOS senzor s 24,2 milijuna piksela[v] pruža visoku kvalitetu slike čak i pri slabijem osvjetljenju, kao i izvrsnu kvalitetu videozapisa, dok LCD ekran od 3 inča s 921.000 točaka i mogućnošću naginjanja, kao i blistavo OLED tražilo s 2,36 milijuna točaka uspješno prate brze subjekte brzinom od 11 kadrova u sekundi.

U kategoriji „European Professional Compact System Lens 2016-2017” nagrađen je SEL85F14GM

Sony_objektiv SEL85F14GMFiksni telefoto objektiv SEL85F14GM je odličan saveznik svakom ambicioznom portretistu. Optički dizajn i napredni elementi leća osiguravaju izuzetno visoku rezoluciju koju zahtijevaju moderni fotoaparati. Kružna blenda s 11 krilaca daje privlačan efekt glatke zamućenosti pozadine, dok originalni Sony Nano AR premaz smanjuje flare i ghosting efekte kod subjekata s pozadinskim osvjetljenjem. SSM (ultrazvučni motor) pogonski sistem s dva pozicijska senzora pruža brzo i precizno automatsko fokusiranje. Kao što se i očekuje od profesionalnog objektiva, ovaj model je otporan i na prašinu i vlagu.

U kategoriji „European In-Car HD Player 2016-2017” nagrađen je RSX-GS9

Sony_ medijski prijemnik RSX-GS9S kućištem formata 1DIN i točkom za reguliranje jačine zvuka, model RSX-GS9 izgleda kao klasičan medijski prijemnik, ali iza njegovog minimalističkog „lica“ nalazi se izvanredan zvučni sustav visoke rezolucije. Pomoću USB priključka tipa A omogućena je podrška za reprodukciju formata do 192kHz/24-bit PCM s različitih uređaja, zatim za nazivni DSD format od 5,6MHz preko USB mikro-B priključka za povezivanje s digitalnim muzičkim playerima visoke rezolucije, dok optički izlaz nudi digitalno povezivanje na eksterni DSP. Uz jedinstvenu Sony aplikaciju za pametne telefone SongPal, korisnici mogu jednostavno pretraživati glazbu i upravljati postavkama zvuka na ekranu telefona u skladu sa svojim željama. Korištenje DAC veze, operativnih pojačala i namjenskih vozila čini zvučne performanse ovog prijamnika apsolutno senzacionalnim i daju vam priliku da uživate u zvuku visoke rezolucije u udobnosti svog automobila.

[i] Među digitalnim fotoaparatima. Iz objave za medije iz listopada 2015. godine, prema saznanjima  kompanije Sony.

[ii] XGA OLED Tru-Finder odlikuje 2.359.296 točaka.

[iii] Približan broj efektivnih megapiksela

[iv] Standardni opseg ISO 100 – 102400, proširiv do ISO 50-409600

[v] Približan broj efektivnih megapiksela

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Samsung na CES 2022 sajmu predstavio

  Marina Barić Najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora Tvrtka Samsung Electronics …