4 veljače, 2023 4:58 pm

Turski broadcasteri počinju UHD sa nogometom

Autor: Andrija Jovićević

trt_4k

U proizvodnji sa 50 FPS kvalitete, prijenos krajnjem potrošaču je provedeno putem TURKSAT satelita s 25 MHz kapaciteta. H265 (HEVC) metoda kriptiranja se koristi za šifriranje Ultra HD snimke. Prema Mediapro Tursky 4K emitiranje predstavlja “velik napredak” i proizvodnju prvi put u Europi u kojoj je signal je poslan izravno na satelit umjesto da se šalju putem optičke komunikacijske mreže i bio je dostupan besplatno gledateljima bez kodiranja ili zahtjevima za pretplatu . Suradnja će se nastaviti s proizvodnjom drugi UEFA utakmice u 2015.

trt 4k sPrema TRT Generali Menađer Şenol Göka, tehnološki napredak kreću sa velikom brzinom i teško je uhvatiti se s tim napretkom. Mi u Turskoj pratimo napredak  broadcastinga i mi činimo sve da ih primjenjujemo. TRT 4K će dovršiti svoj testno emitiranje, te će započeti svoj normalan broadcast streaming u siječanju 2016. Mi smo već pokrenuli i testove 8K “, dodao je.

TURKSAT-ov direktor prof. doktor ENSAR Gül je također naglasio činjenicu da TURKSAT posvećuje veliku pozornost satelitskoj tehnologija, a Turski direktor Samsung  Yoonie Jong rekao je da Samsung želi biti tržišni lider u 4K emitiranju.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Španija: FTA TV gledanost opada,raste pay-TV

Gledaoci u Španiji provode sve manje vremena gledajući besplatne programe i provode više vremena gledajući …