28 listopada, 2021 12:22 am

Turksat sa testom 8K

Andrija Jovićević

Turksat kaže kako nastavlja utirući put s novim tehnologijama emitiranja. Obavlja 8K (Super High-Vision) test emitiranje, koja je trenutna najviša razina tehnologije emitiranja, emitirana kroz svoj Türksat 4B komunikacijski satelit smješten na 50 stupnjeva istočne orbitalne lokacije.

8K emitirano ispitivanje uspješno je provedeno u suradnji s tvrtkom Türksat, Kızıl Elektronik, Vestel i Socionext. Tijekom tog procesa, povijesne i prirodne ljepote Istanbula zarobljene su kamerom od 8K, čime se dobivaju spektakularne slike. Türksat tvrdi da je među pionirima svijeta kada je riječ o prijelazu na 8K emitersku tehnologiju.

U vrijeme kada se tehnologija Ultra HD 8K smatra relativno nova, s brzom tranzicijom u vremenskom razdoblju kada su takve tehnologije postale široko rasprostranjene, omogućit će domaćim tvrtkama pravovremeno predstavljanje tehnologije kako bi se natječe s ostatkom svijet. Osim toga, proizvodi opremljeni tehnologijom Ultra HD 8K mogu doprinijeti nacionalnim tehnološkim proizvođačima što dovodi do smanjenja uvoza i povećanja izvoza “, rekao je Türksat.

Tehnički podatci:

 

    • 11587 H
    • 34285-2/3 16APSK
    • DVB-S2 HEVC/UHD 8K

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Turski kanal Lider TV uskoro na satelitu Turksat 42E

Regionalna televizijska stanica Lider TV iz Turske uskoro počinje emitovati za  Evropu u zapadnom snopu …