2 prosinca, 2023 9:16 am

TSMC u Europi

Piše: Darko Brlečić

Bile su potrebne političko-ekonomske promjene da bi jedan vodeći proizvođač čipova krenuo u otvaranje proizvodnje na tlu Europe. Za neupućene ovdje se radi o TSMC-u. TSMC   stvorio je poslovni model proizvodnje poluvodiča Dedicated IC Foundry kada je osnovan 1987. Godine 2022. TSMC je opsluživao 532 korisnika i proizveo 12 698 proizvoda za različite primjene pokrivajući različita krajnja tržišta, uključujući računalstvo visokih performansi, pametnih telefona, Internet naprave  , automobilska industrija i digitalna potrošačka elektronika.

Kako stvari stoje, najveći svjetski ugovorni proizvođač čipova TSMC očito razmatra izgradnju posebne tvornice čipova u Europi, preciznije rečeno u Njemačkoj, u  Dresdenu. Po pisanju FAZ-a (Frankfurter Allgemeine Zeitunga) Tajvanska grupa je radila određene ankete među kupcima u Njemačkoj. Po rezultatima te ankete postoji veliki interese za tako što. pozivajući se na vlastite informacije.

Izaslanstvo TSMC-a je razgovaralo odgovornim osobama u Saksonskoj pokrajini i sa saveznom vladom .   Moguće područje dostupno je izvan Dresdena, izvještavaju novine.  Dostupno je financiranje pokretanja i bespovratna sredstva. Prema “FAZ-u”, dobavljači automobilske industrije kao što su Bosch, Infineon ili NXP mogli bi se smatrati europskim kupcima za tako posebnu tvornicu. Nadajmo se novim pozitivnim koracima

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Nestašica fotomaski

Nestašica fotomaski nastavlja se unatoč globalnoj ekonomskoj krizi zbog velike potražnje za tom robom kineskih …

Odgovori