27 studenoga, 2022 3:58 pm

Trikolor TV u borbi protiv piraterije

Operator najveće Ruske satelitske platforme, Trikolor TV, borio se protiv piraterije u različitim oblicima prošle godine. U vezi sa kršenjem prava operatora, pokrenuto je 12 krivičnih postupaka i 28 upravnih postupaka. Prvi put su “pirati” kažnjeni pravom kaznom.Operater se bori na tri strane protiv piraterije. Prvi je potraga za počiniocima koji organizuju ilegalni pristup televizijskim programima, drugi se odnosi na segment HoReC-a, gde se Trikolor TV paketi emituju na javnim mestima bez odgovarajućeg ugovora, a treći se odnosi na suzbijanje nezakonitog korištenja zaštitnih znakova kompanije.Tokom prošle godine, pokrenuto je 12 krivičnih postupaka protiv 11 osoba, uključujući 9 iz Rusije i dva iz Belorusije. Od početka godine zaplenjeno je 10 prijemnika, 52 pristupne kartice, tri računala, itd.).

Dana 22. oktobra 2018. godine, gradski sud u Kalinjingradskoj regiji osudio je bivšeg službenog operatora na kaznu zatvora u trajanju od 1,5 godina. Preduzetnik je više puta ponudio ilegalni pristup Trikolor TV uslugama na osnovu svog zvaničnog statusa. Osuđenik je prilagodio softver prijemnog uređaja kako bi dozvolio ilegalni pristup primanju plaćenih satelitskih TV programa Trikolor i zatim prodaovao usluge.Sličan slučaj se dogodio u Lermontovu, gde je “pirat” 24. decembra 2018. osuđen na prisilni rad na 1 godinu i 5 meseci.Kompanija takođe prati činjenice o ilegalnom emitovanju svojih televizijskih programa na javnim mestima kao što su hoteli, restorani, kafići, čekaonice, sportski klubovi i slično. Za javno emitovanje TV programa Trikolor, preduzetnik mora imati zaključen odgovarajući ugovor. Zaposleni u TV Trikolor TV, zajedno sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva, pregledali su 102 javna mjesta.

Na toj osnovi, 64 zahteva su poslana organima za poštovanje zakona. Pokrenuto je 28 upravnih postupaka. Sud je izrekao novčane kazne za 15 pravnih lica i izdao još jedno upozorenje. Nakon inspekcije, predstavnici 42 HoReCa objekta sklopili su ugovore sa Trikolor TV-om o javnom širenju programa. Jedan preduzetnik je sklopio sporazum o nagodbi sa Trikolorom o novčanoj naknadi za ilegalno emitovanje televizijskih programa.Trikolor TV je 2018. godine predao sudu nekoliko slučajeva u vezi sa zloupotrebom pečata u vlasništvu Nacionalne satelitske kompanije (Tricolore). Čeljabinski počinilac, suočen sa značajnim građansko-pravnim sankcijama, sklopio je preliminarni sporazum sa operatorom da plati 100.000 rubalja kao kompenzaciju i prestao je da koristi zaštitni znak u nazivu domena.

 

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Russkij mir – novi FTA paket na 56E

Na ruskom telekomunikacionom satelitu Express AT1 , koji se nalazi na orbitalnoj poziciji od 56E …