19 svibnja, 2022 5:45 pm

Top Univerzalni UHD Blu-ray reproduktor

Autor: Darko Brlečić

PIONEER UDP-LX800

Stvari se u životu jako brzo odvijaju. Naime, ne tako davno smo pisali o Pioneer UDP-LX 500 UHD Blu -ray playeru. Sada je stigao jači model (čitaj skuplji) pod imenom UDP-LX800.  Kao i mlađi brt, on čita sve relevantne audio i video formate i kodeke. Svi su sklopovi smješteni u odvojenim komorama, a dodatne zaštitne debele ploče omogućuju akustičnu i električnu zaštitu. Primjerice, kada je brzina vrtnje u rangu do 5000 U/min, koja se pojavljuju kod UHD Blu-raya, ta buka/šum ne prodire prema van.

Kućište je sazdano bez klasičnog hlađenja utora, te tu se nalaze dvostruke aluminijske stijenke, to povećava otpornost na prašinu a i služi kao zvučna izolacija. Analogna audio sekcija je direktni derivat iz top-modela SACD playera PD-70AE . To znači da je u igri identična ploča sa strujnim krugovima, par 32-bitnih 8-kanalnih Paralelnih Drive  ESS Sabre DAC-ovi.  Osim toga, ‘Transport Function’ prekida snagu analognog audio transformatorskog kruga pri povezivanju s HDMI konekcijom, samo kod napajanje digitalnog kruga, a ‘Direct Function’ isključuje digitalne audio i video krugove za poboljšanu reprodukciju glazbe.

Analogni audio signali izlaze preko RCA i XLR izlaznih priključaka, dušu dalo za zahtjevnu audiofilsku populaciju. Dva HDMI izlazna priključka omogućuju finu separaciju audio i video signala za što vjerniju reprodukciju filmskog zapisa. Ljubitelji Hi-Res audio datoteka neka slobodno ovaj uređaj stave na popis traženih komponenti, jer UDP-LX800 podržava sve navedeno.

Projekciona cijena za ovog ljepotana iznosi 2300 eura.

Info: https://intl.pioneer-audiovisual.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

ProMedia Heritage“ 2.1 Set

Piše: Darko Brlečić Klipsch polu- aktivni sub/sat sustav ProMedia Heritage 2.1 set tradicionalnog američkog proizvođača …