srpanj 10, 2020 8:33 pm

Tlak zraka ometa Freeview DTT

Velika Britanija sa besplatnom platformom za DTT Freeview okrivila je visok tlak zraka kao uzroka poremećaja koje su iskusili neki od njegovih korisnika u Engleskoj i Walesu.

Usluga omogućuje pristup digitalnim televizijskim kanalima putem antena, što omogućuje gledanje programa bez satelitske ili kabelske pretplate. Problem je započeo u večernjim satima 31. listopada, a gledatelji su se žalili da su propustili konačni Great British Bake Off kao posljedicu nepovoljnih vremenskih uvjeta.
Freeview je ponudio sljedeće objašnjenje na svojoj internetskoj stranici: “Svjesni smo da visoki tlak zraka trenutno utječe na TV i radio signale za neke gledatelje na jugu Engleske. Nismo u mogućnosti spriječiti ili otkloniti ovu, normalne usluge će se vratiti nakon promjene vremena. Na TV i radio signale mogu utjecati atmosferski uvjeti, uključujući visoki tlak zraka (što donosi lijepo vrijeme), kišu ili snijeg.

Problemi se nastavljaju za uslugu Feeview, ali slaba vremenska predodžba se preseliti s sjevera tijekom dana 2. studenog, što bi trebalo biti povoljnije uvjete za transmisije.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Bundesliga na Sky Deutschland do 2025.godine

Prenosi uživo iz nemačke fudbalske Bundeslige biće isključivo na kanalima Sky Deutschland do 2025 godine. …