listopad 19, 2019 9:40 am
Početna / Satelitska TV / Tlak zraka ometa Freeview DTT

Tlak zraka ometa Freeview DTT

Velika Britanija sa besplatnom platformom za DTT Freeview okrivila je visok tlak zraka kao uzroka poremećaja koje su iskusili neki od njegovih korisnika u Engleskoj i Walesu.

Usluga omogućuje pristup digitalnim televizijskim kanalima putem antena, što omogućuje gledanje programa bez satelitske ili kabelske pretplate. Problem je započeo u večernjim satima 31. listopada, a gledatelji su se žalili da su propustili konačni Great British Bake Off kao posljedicu nepovoljnih vremenskih uvjeta.
Freeview je ponudio sljedeće objašnjenje na svojoj internetskoj stranici: “Svjesni smo da visoki tlak zraka trenutno utječe na TV i radio signale za neke gledatelje na jugu Engleske. Nismo u mogućnosti spriječiti ili otkloniti ovu, normalne usluge će se vratiti nakon promjene vremena. Na TV i radio signale mogu utjecati atmosferski uvjeti, uključujući visoki tlak zraka (što donosi lijepo vrijeme), kišu ili snijeg.

Problemi se nastavljaju za uslugu Feeview, ali slaba vremenska predodžba se preseliti s sjevera tijekom dana 2. studenog, što bi trebalo biti povoljnije uvjete za transmisije.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Gruziska verzija Music Box FTA na 46E

Gruzijska interaktivna muzička TV stanica Music Box počela je da emituje sasatelita Azerspace 1 (46E). …