23 siječnja, 2022 3:58 am

THE HANDMAID’S TALE

Andrija Jovićević

PREMIJERA TREĆE SEZONE SERIJE „SLUŠKINJINA PRIČA“

 

Nove epizode, nove sezone serije „Sluškinjina priča“ (The handmaid’s tale). Premijera na HBO kanalu će biti 26. srpnja.

Adaptacija klasičnog romana Margaret Atwood, „Sluškinjina priča“ govori o životu u distopiji Gileada, totalitarnog društva u nekadašnjim Sjedinjenim Američkim Državama. Suočeni s ekološkom katastrofom i oštrim padom nataliteta, Gileadom vlada izopačeni fundamentalizam u svom militariziranom „povratku tradicionalnim vrijednostima”. Kao jedna od rijetkih preostalih plodnih žena, Offred (Elisabeth Moss) je Sluškinja u Zapovjednikovu kućanstvu, jedna iz kaste žena prisiljenih na seksualno ropstvo u posljednjem očajničkom pokušaju da se svijet ponovno napuči. U tom strašnom društvu Offred se mora snaći među Zapovjednicima, njihovim okrutnim ženama, domaćicama marthama i svojim kolegicama sluškinjama – gdje bi bilo tko mogao biti gileadski uhoda – a sve s jednim ciljem: da preživi i pronađe oduzetu joj kćer.

Treća sezona će imati trinaest epizoda, a obilježit će ju otpor koji glavna junakinja pruža protiv distopijskog režima Gileada, u kojem se ponovo našla nakon što je na kraju druge sezone odlučila pobjeći u Kanadu sa svojom bebom. Sada će se boriti protiv režima u skoro nemogućim uvjetima. Iznenađujući ponovni susreti, izdaje i putovanje u zastrašujuće srce Gileada prisiljava sve likove da zauzmu stav, vođeni jednom buntovnom molitvom: „Blagoslovljena bila borba“.

U glavnim ulogama su Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Madeline Brewer, Amanda Brugel, Ann Dowd, O-T Fagbenle, Max Minghella, Samira Wiley i Bradley Whitford.

Izvršni producenti serije su Bruce Miller, Warren Littlefield, Elisabeth Moss, Daniel Wilson, Fran Sears, Eric Tuchman i Mike Barker.

Serija „Sluškinjina priča“ osvojila je niz prestižnih nagrada, uključujući dva Zlatna globusa i čak 11 Emmyja.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TVM Internacional(Mozambik) startovao FTA na 9E

Mozambička javna televizija pokrenula je satelitsko emitovanje za Evropu u Ku opsegu. Stanica TVM Internacional počela je …