19 siječnja, 2021 4:45 pm

Terra SRM521 & SRM522 unicable multiswitch

Autor: Andrija Jovićević

Multiswitchevi su nezaobilazne komponente koje se koriste u slučajevima kada dijelite satelitski i zemaljski signal na veći broj korisnika. Govorimo o brojevima ne samo za male kućne sustave već i za stambene zgrade kojima je potrebno ogroman broj priključnica(utičnica).  Unicable multiswitch u svojim prvim varijantama dali su nagovještaj da su oni idealni za rad u starim sustavima bilo kućnih bilo većih stambenih zgrada u kojima su antenske utičnice bile izvedene kao prolazne.

Pomisliš u trenutku kad naiđeš na takvu staru instalaciju zašto to nije prije proizvedeno? Kao i mnoge stvari znale su se teoretski i nisu bile izvedive u praksi. Unicable protokol je tako krenuo u dublju priču i stigao nam do Unicable II.  Provideri kao što su Canal + u skromnijoj varijanti pa u kompleksnijoj  varijanti poput Sky UK i Sky It shvatili su mogućnosti  koje pruža i vjerojatno su ti provideri koji će pomoći prepoznati ostalima novi, moderniji način distribucije signala. Nije samo distribucija tu toliko bitna već mogućnosti koje može pružiti u vašem domu na novim modelima uređaja(prijemnika).

Jedan od možda najvećih razvojih tvrtki u tom području je tvrtka Terra i ovom prilikom predstavljamo dva proizvoda pod oznakom SRM521 i SRM522. Dimenzije od svega 116.6x91x25.5 mm i vrlo male težine 0.28 kg pomislit će te da je to neki mali preklopnik, diseqc sklopka. Osim što ima mogućnost da radi kao kaskada, na njegovom izlazu možete spojiti do 32 korisnika(carriers).

Znači jedan nam možda može biti dovoljan za jednu obiteljsku kuću, ali u spoju sa više njih dovoljan i za neku ozbiljniju varijantu.

Osnovna razlika između ova dva modela je u spajanju LNB-a:

SRM521 – quattro LNB IF range
SRM522 – wideband/quattro LNB IF range, switchable

 

SRM521 dolazi za klasične QuatroLNB-a na koje ste navikli do sada, dok model SRM522 može biti programiran za unicble LNB, wideband LNB, a opet ga programatorom možete vratiti na klasičan LNB.

Na stranicama proizvođača možete pronaći detaljnije podatke LINK dok kupovinu kod nas možete pronaći u WEB SHOP-u

Maloprodajna  cijena za:

SRM521: 650,00 Kn

SRM522: 780,00Kn


Vezani članak:

Unicable, podsjetimo se kako je krenula priča

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

InterAz uskoro na Türksat 4A (42°E)

TV kanal İnterAz uskoro će započeti sa službenim emitovanjem na satelitu Türksat 4A (42 °E). …