1 srpnja, 2022 9:41 pm

Tele2 ulaže u novu, vrhunsku mrežu

Malin Holmberg

Tele2 najavio investiciju od nekoliko stotina milijuna kuna u vrhunsku tehnologiju kojom će povećati brzinu, kapacitete, pokrivenost i performanse za privatne i poslovne korisnike.

  Samo 45 dana nakon što je objavljeno kako je Tele2 prvi puta godinu završio s neto dobiti, Malin Holmberg, predsjednica uprave Tele2 Hrvatska najavila je danas investiciju u visini nekoliko stotina milijuna kuna u novu, vrhunsku mrežu.

Malin Holmberg najavila je kako će nova mreža osigurati 3G tehnologiju na svim lokacijama kao i da kompanija ulaže u izgradnju novih infrastrukturnih objekata. Ove investicije pokrenuti će širok raspon nadogradnji koje će povećati brzinu, kapacitete, pokrivenost i performanse za privatne i poslovne korisnike.

Investicija u nadogradnju mreže u 2015 godini dostići će ukupan iznos uložen u mrežu u proteklih šest godina. Ovo je značajna investicija koja će zahtijevati suradnju u širem ekosistemu i Tele2 je već u procesu uključivanja u projekt do 50 hrvatskih kompanija s gotovo 500 ljudi diljem Hrvatske. Za Tele2 ova nova investicija također znači i zapošljavanje unutar same kompanije

  • Ova značajna investicija u novu 3G mrežu dolazi kao prirodan slijed i donosi našim korisnicima velika poboljšanja u smislu pokrivenosti i kvalitete mreže. Želim zahvaliti našim vjernim korisnicima i predanim zaposlenicima koji neprestano traže više standarde i pomažu nam unaprijediti naše usluge. Nastaviti ćemo pružati najbolju vrijednost za novac našim korisnicima na putu prema našem cilju od jednog milijuna korisnika – poručila je Malin Holmberg, predsjednica uprave Tele2 Hrvatska.

Johan Bergström, član uprave i glavni tehnički direktor Tele2 Hrvatska najavio je kako će mreža biti izvedena u suradnji s novim partnerom – tvrtkom Huawei. Rješenje koje će biti korišteno je Huaweijev Single-RAN wireless, koji se pokazao kao fleksibilna oprema koja odgovara na sve izazove budućnosti.

  • Jedna od prednosti ovog rješenja je fleksibilnost u unaprijeđenu kapaciteta i brzine podatkovnog prometa kad se za to pokaže potreba. Ovo je vrlo važno u vrijeme kada se sve više koriste pametni telefoni i kada je upotreba podatkovnog prometa sve veća– objasnio je Johan Bergström.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Oppo telefoni puniće se za 9 minuta!

Brzina punjenja telefona sve više napreduje,kompanjia Oppo otišla je korak dalje u odnosu na konkurenciju.Prisetimo …