23 siječnja, 2022 4:34 am

Tele2 Hrvatska ostvario rast prihoda od krajnjih korisnika i u drugom kvartalu

tele2_v1

Snažan rast prihoda od krajnjih korisnika mobilnih usluga Tele2 Grupe

. Tele2 AB, (Tele2) (NASDAQ OMX u Stockholmu: TEL2 i TEL2 B) danas je objavila konsolidirane rezultate za drugi kvartal 2015. godine. U ovom kvartalu neto prodaja iznosila je SEK 6,611 (6,343) milijuna, potaknuta dobrim rezultatima prihoda iz mobilnih usluga za krajnje korisnike, koji je narastao za 7 posto i iznosi SEK 3,324 (3,094) milijuna. EBITDA iznosila je SEK 1,393 (1,470) milijuna.

Tele2 Hrvatska je u drugom tromjesečju 2015. godine imao dobar neto priliv korisnika od 19.000 (u odnosu na isto razdoblje 2014. godine kada je taj broj iznosio 45.000) što je manje nego u istom razdoblju prošle godine, ali očekivano obzirom na trend smanjenja mobilnog tržišta.

Tvrtka je imala solidan rast prihoda od mobilnih usluga krajnjim korisnicima od 3,7 posto, što iznosi 171 milijuna kuna (u istom razdoblju prošle godine iznosili su 165 milijuna kuna).

EBITDA doprinos iznosi 28 milijuna kuna (u istom razdoblju prošle godine iznosila je 28 milijuna kuna), što odgovara EBITDA marža od 10,4% (u istom razdoblju prošle godine 10,2%).

Prva faza nadogradnje mreže, najavljena krajem prvog tromjesečja, je završena pa tako na čitavoj Jadranskoj obali stanovnici i posjetitelji već sada mogu iskusiti veću brzinu podatkovnog prometa, bolju pokrivenost, kako na otvorenom tako i u zatvorenim prostorima, kao i veći ukupni kapacitet i kvalitetu,. Završetkom prve faze   Tele2 Hrvatska u potpunosti spreman dočekuje turističku sezonu.

Sredinom drugog tromjesečja Tele2 Hrvatska pokrenula je projekt „Reach for Change – Budi promjena“, koji donosi novi inovativni način korporativne odgovornosti u Hrvatsku. Proces prijave je završio i prvi krug selekcije je odrađen s Tele2 zaposlenicima – volonterima koji su radili na selekciji.

„Drago mi je što smo završili nadogradnju naše mreže na jadranskoj obali u tako kratkom roku, što će našim korisnicima osigurati novo i bolje korisničko iskustvo, onima koji tamo žive, ali i svima koji će svoj odmor provesti na obali. Mi ćemo i dalje raditi i nadograđivati našu mrežu dok cijela Hrvatske ne bude obuhvaćena“, izjavila je Malin Holmberg, predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

LG uspostavio 6G THz vezu

Piše: Darko Brlečić LG Electronics (LG) uspješno je napravio prijenos i prijem bežičnih 6G terahertz …